Úvod florbalové PSB s překvapením: Triky teenagerům nepomohly, postupují Black Angels

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úvod florbalové PSB s překvapením: Triky teenagerům nepomohly, postupují Black Angels
Gólman Ondřej Matiášek z Black Angels kryje nájezd mladoboleslavského Filipa Bergmana.
Gólman Ondřej Matiášek z Black Angels kryje nájezd mladoboleslavského Filipa Bergmana.Livesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostním střetu brankářů a šikovných střelců se hned v prvním hracím dnu událo velké překvapení.

Semifinalista loňského ročníku superligy z Mladé Boleslavi poslal do bojů proti zachraňujícím se Black Angels mladou krev. Mládežnický reprezentant Filip Bergman (17) společně s gólmanem Tomáš Týcem (19) se dostali do přímého souboje s juniorským mistrem světa Matoušem Burianem (21) a velezkušeným brankářem Ondřejem Matiáškem (33). A důležitější byly v tomto měření sil zkušenosti.

Mladoboleslavský Bergman sice napoprvé oo 16 let staršího matadora překonal, v dalších čtyřech pokusech už ale na Matiáška nevyzrál. "Měl jsem proti sobě hodně šikovného soupeře. Nemám moc rád freestylové triky, které předváděl. Ale měl jsem i štěstí," řekl po nájezdech brankář pražských Black Angels.

Florbalová PSB 2024: Black Angels – Mladá Boleslav 2:1
Livesport / Nedori

Po úspěchu v první sérii a následných třech chybách tak měl Matouš Burian možnost mečbolu, který forhendovou kličkou proměnil. Burian, který letos v Black Angels navléká kapitánskou pásku a je také nejproduktivějším hráčem týmu v sezoně, pak rozhodl o postupu do čtvrtfinále. "V Black Angels jsem od svých čtyř let. Ten klub je pro mě něco jako druhá rodina. Vlastně si nedovedu představit hrát v jiném mužstvu," svěřil se.

Black Angels se stali prvními čtvrtfinalisty třetího ročníku soutěže, a čeká je lepší z pražského souboje mezi Chodovem a Královskými Vinohrady. Pro Mladou Boleslav letošní ročník skončil už v prvním kole.

V dalším souboji se v pátek 1. března střenou v derby zástupci vítkovických Rytířů a FBC Ostrava.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport

Dovednostní soutěž s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.

Tabulka Livesport Superligy