Titul je úleva a euforie, i když jsem klukům nepomohl, říká Beneš. Tatran se těší na LM

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Titul je úleva a euforie, i když jsem klukům nepomohl, říká Beneš. Tatran se těší na LM
Marek Beneš důležitý zápas nedohrál.
Marek Beneš důležitý zápas nedohrál.Martin Flousek
Jako jediný z hráčského kádru Střešovic pamatoval poslední oslavy z roku 2015. A nejen proto se na něj sázelo. Marek Beneš (25) vyhrál kanadské bodování základní části a v play off dál řádil jako černá ruka. Jenže těsně před koncem třetí třetiny odkulhal za hrazení a v posledních momentech zápasu už svým spoluhráčům pomoci nemohl. Když Matěj Havlas (20) vystřelil zlatý gól, ulevilo se mu a začala euforie.

"Čekal jsem na to fakt dlouho. Kdybychom prohráli, tak by to byl asi už šílený psychický blok. Takže jsem šťastný, opravdu šťastný, že jsme to zvládli a vyhráli," vyprávěl krátce po superfinálovém triumfu.

Utkání Střešovice – Vítkovice 4:3p

Radost přemohla bolesti, Marek Beneš ale přiznal, že v posledním zápase sezony ho znovu trápily zdravotní problémy. "Kolena i kotníky, s nimi jsem měl problémy během play off. Ale tohle není ani jedno z toho, je to úplně něco jiného," vyprávěl. "Chytaly mě hrozné křeče do obou nohou. Já už pořádně nemohl běhat od poloviny zápasu, asi už jsem asi starý, je to strašné," přemítal s úsměvem na rtech. "Ale je mi to teď úplně jedno, prostě jsme vyhráli."

Ve chvíli, kdy se chystalo prodloužení, ležel za střídačkou v péči lékaře Vojtěcha Havlase, který mu kdysi operoval obě kolena. I proto se spekulovalo o tom, zda si výjimečný florbalista opět nepřivodil nějaké další zranění.

"Jsem fakt hrozně rád, že to kluci zvládli, když já jsem se k tomu nepřičinil. Ten vítězný gól jsem viděl, ale do té doby jsem se nekoukal. Byl jsem zrovna v péči tatínka střelce, takže jsme to tak trochu symbolicky oslavili," usmíval se.

Beneš věří, že střešovický tým nyní zůstane pohromadě, ač je o několik hráčů zájem i na zahraničních adresách. "Naše budoucnost? Téměř všichni jsou pod smlouvou, tak snad odchody nebudou. Hrajeme Ligu mistrů příští rok, za to jsem strašně rád. Titul je jedna věc a možnost hrát tu novou evropskou soutěž, to je taky hodně velké lákadlo," vypráví. "Já taky asi zůstávám," naznačil, že i o něj je velký zájem.

Marek Beneš během superfinále.
Marek Beneš během superfinále.Martin Flousek

Současný střešovický tým má totiž opravu zvuk nejen na české scéně. Loni vyhrál prestižní Czech Open a letos kraloval základní části Livesport Superligy bez ztráty jediného bodu. Prohry přišly až v play off. "Já jsem si na 100 procent jistý, že poslední dva roky jsme byli nejlepší tým v Česku. Bohužel, superfinále tyhle rozdíly často maže. Je to o jednom zápase, je to šíleně vratké, a i když se vám celou sezonu daří, tak jste stejně jen druhý, když ten poslední zápas prohrajete…"

Střešovice tu nejtěžší zkoušku sezony ale zvládly. "Jsem za to rád, i kvůli všem těm lidem, co tu byli. Asi přijela spousta lidí z Ostravy, ale tím, že se hrálo v Praze, tak většina haly byla naše. Tak všem děkuji, že nám pomohli."