Florbalový týden: Návrat rodáků do Znojma, čtyřgólový Natov i chybějící právník

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalový týden: Návrat rodáků do Znojma, čtyřgólový Natov i chybějící právník
Na zápas Tatranu ve Znojmě byla vyprodaná hala.
Na zápas Tatranu ve Znojmě byla vyprodaná hala.
Tatran Střešovice
Střešovický Tatran se rozhodl odehrát duel s Českou Lípu v prostředí, ze kterého pochází několik členů týmu. Velký návrat domů se jistě líbil trenérovi Milanu Fridrichovi i centrovi Martinu Šindelářovi. Ve Znojmě se stály dlouhé fronty na podpisy hráčů a "domácí" Tatran i díky vydatné podpoře plné haly udolal severočeského soupeře 5:2.

Už je to taková jistota – pokud se superligový florbal vyveze do destinace, která je hladová po nejvyšší soutěži, končí to úspěšně. Nejinak tomu bylo i ve Znojmě. Jihomoravské město má silnou florbalovou tradici, nejvyšší soutěž však jeho zástupci hráli naposledy v roce 2019 a od té doby se marně pokoušejí o návrat. 

Nicméně zájem o florbal mezi fanoušky zůstává a blízké vztahy s Tatranem znojemský klub jen posilují. Střídavý start ve druhé nejvyšší lize má několik hráčů Střešovic, v týmu vicemistra naopak působí několik vyslanců Znojma. I proto při zápase Tatranu s Českou Lípou praskaly tribuny ve švech.

Paradoxem je, že v domácí hale v pražských Řepích neměl Tatran v sezoně vyšší návštěvu než nyní, ve svém 250 kilometrů vzdáleném azylu. V doslova domácím prostředí se dařilo i rodákovi Martinu Šindelářovi, který zapsal dvě nahrávky. Radost z toho měli na střídačce už zmíněný trenér a bývalý reprezentant Milan Fridrich i jeho asistent Martin Pánek, jenž s florbalem ve Znojmě začínal, v Tatranu odehrál tři sezony a dnes už je zase oporou tamního týmu.

Přehled zápasu Tatran – Česká Lípa 5:2

Sokolské derby

Z australské enklávy zůstal na Vinohradech už jen Tomáš Gärtner (24), ten se ale po návratu z mistrovství světa stal jedním z nejdůležitějších hráčů SKV. A s časem "sokolského" derby přišly i jeho velké chvíle. Hrálo se o hodně, každý bod se oběma soupeřům hodí, nikdo se nechce na závěr sezony bít o záchranu. Ve chvíli, kdy Pražané prohrávali v průběhu třetí třetiny 2:4, Gärtner dvěma pohotovými střelami vyrovnal skóre a zadělal na velký obrat. Vinohrady udolaly Pardubice 7:5 a on svůj minizápas vyhrál 4:1.

Přehled zápasu Královské Vinohrady – Pardubice 7:5

Odveta za pohár

Nejvyrovnanějšími pražskými florbalovými rivaly jsou v současnosti zřejmě Chodov a Sparta. Jejich dva poslední vzájemné zápasy se odehrály během jediného týdne a oba skončily nejtěsnějším rozdílem.

Zatímco Sparta na Jižním Městě urvala v poháru postup do čtvrtfinále (5:4), ve víkendovém superligovém klání se naopak na Podvinném mlýnu radoval Chodov. Jeho vítězství 4:3 řídil Marek Vávra (29), který dva góly dal a na dva nahrál. Zkrátka byl u všeho.

Přehled zápasu Sparta – Chodov 3:4

Tři snajpři na 18 gólech

Vávra navýšil svou sezonní bilanci na 18 branek a potvrdil své postavení v čele tabulky střelců. Spolu s ním jí kralují českolipský Jan Peška a také Jan Natov. Ten si užil zápas v Liberci a čtyřmi přesnými zásahy také dosáhl cifry 18. Bývalí spoluhráči z jedné lajny střešovického Tatranu Natov a Vávra sice aktuálně válí v dresech konkurenčních týmů (Chodova a Mladé Boleslavi), oba nicméně po 11 zápasech počítají 18 gólů a 9 nahrávek, Peška má o jednu asistenci méně (18+8).

Aktuální tabulka Livesport Superligy

Zápletka ve Kbelích

Úžasný obrat předvedli v domácím utkání s Otrokovicemi hráči Black Angels. Po první třetině prohrávali 0:4, ale nakonec svého soupeře přetlačili a do tabulky přidali tříbodovou výhru 6:4. Panterům došly síly, hra na dvě formace fungovala jen polovinu zápasu a Pražané nakonec nasypali šest gólů v řadě. Hosté ovšem odjížděli z haly ve Kbelích s ještě jednou hořkostí.

Pět sekund před koncem, těsně před gólem na 6:4 do prázdné branky, reklamovali přestupek domácích, malou domů, ze které brankář Körber také vyslal za rozhodující trefou Matěje Bočka. Sudí si situaci prohlédli na videu, dokonce potvrdili, že opravdu došlo k pochybení, ale čas ani gól už nevrátili. Někdy je potřeba brát si s sebou na superligu i právníka…

Přehled zápasu Black Angels – Otrokovice 6:4