Florbalový týden: Vítání stříbrných kluků a hlavně paráda ve Vršovicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalový týden: Vítání stříbrných kluků a hlavně paráda ve Vršovicích
Florbalový týden: Vítání stříbrných kluků a hlavně paráda ve Vršovicích
Florbalový týden: Vítání stříbrných kluků a hlavně paráda ve Vršovicích
Martin Adamec
Stříbrná reprezentační parta se po mistrovství světa už rozutekla do svých klubů a koloběh florbalové superligy se zase vrátil do obvyklých kolejí. Co potěšilo, reprezentační forma borcům z nároďáku zůstala, a tak zápasy bavily. A ještě jeden pohled. Duely v týdnu mají smysl, když se jim dá péče. Klání Bohemky s Tatranem sledovala narvaná hala v Edenu a atmosféra připomínala tu, kterou uměla vytvořit svým prostředím někdejší aréna na Letné…

Návštěvy definované čtyřmístnou cifrou bývají v základní části florbalové sezony vzácné, zvlášť pokud jde o večerní čas ve všední den. Bohemians ale zápas s Tatranem pojali jako výzvu a ve Vršovicích, ač v červenobílé hale Slavie, stvořili jeden ze svátečních zápasů sezony. Vstupné navíc nebylo zdarma, za stokorunu byla k vidění kvalita a pivo za 53 korun chutnalo.

Bohemka a Tatran bez zábran

Střešovice vyhrály 11:5 a demonstrovaly svou současnou sílu. Před ní se museli sklonit i Martin Kisugite s Filipem Formanem. Hattricky tentokrát dávali Tomáš Hanák a Ondřej Němeček. Co je ale podstatné, hrála se totální ofenzivní bitva, dokumentovaná nevídaným počtem střel na branku. Tomáš Jurco a Jakub Zavřel museli dohormady řešit 72 střeleckých pokusů. Takový florbal prostě baví. 

Bauer a Beneš bez práce

Přivítání stříbrných medailistů proběhlo i v Mladé Boleslavi, kam dorazila Sparta a zápas měl být hlavně soubojem reprezentačních gólmanů Lukáše Bauera a Martina Beneše. Jenže na rozdíl od pražské přestřelky hrály prim obrany. I když se zápas protáhl do prodloužení, na branku mířilo dohromady jen 29 míčků... 

Smůlu měl Lukáš Punčochář, který byl u dvou inkasovaných gólů Boleslavi, nakonec ale děkoval spoluhráči Janu Natovovi. Ten si po roční pauze opět drží výjimečnou střeleckou formu, naprázdno vyšel v sezoně jen v jediném utkání (s Bohemians), dal už 14 branek a tentokrát rozhodl v prodloužení.

Blaci zastavili sérii proher

Black Angels ve své čtvrté superligové sezoně prožívali jednu z největších krizí v elitní soutěži. Šest zápasů v řadě ztratili jen při své premiéře v roce 2019. Nepříjemnou sérii vyrovnali (prohra 5:9) při domácím utkání s Tatranem, i když je jejich bývalý hráč Tomáš Hanák šetřil. Zapsal jen asistenci a posadil se i na trestnou lavici. 

Další zápas už byl ale pro "Bleky" podstatnější. Na hřišti České Lípy, které se letos daří, vydřeli důležité vítězství 8:6. Málo platné byly čtyři asistence veterána Štěpána Slaného, hrdiny zápasu byli hostující Matouš Burian (2+1) a gólman Daniel Körber.

Chodov pálil stejně jako Vítkovice

Celkem 18 gólů Karlovým Varům, z toho 10 za třetinu, o dva dny dřív osm do sítě Bohemians, navzdory prohře. Chodov se rozhodl, že superligu pojme ofenzivně. Zároveň se během prodlouženého víkendu zapsalo v bílomodrém dresu hned 10 florbalistů mezi střelce. 

Tým z pražského Jižního Města se co do produkce střelby vyroval i tradičně útočným Vítkovicím. Ty nasázely 15 gólů České Lípě a 11 následně v Ostrokovicích. Tým z Dubiny je po 10 kolech na cifře 99 branek, to Karlovy Vary naopak zaokrouhlily po 10. zápase počet inkasovaných gólů na 100.

Liberec zabral naplno

Úvodní část sezony Liberci vůbec nevyšla, černý kůň soutěže sbíral těžké direkty a až v posledním období se jeho výsledky stabilizovaly. Ba co víc, v posledních třech kolech získali Severočeši osm bodů, a to je po Tatranu a společně s Mladou Boleslaví nejvíc. Trenéra Zdeňka Skružného těšilo hlavně vítězství nad Ostravou. Vedle vycházející hvězdičky Šimona Stránského se o produktivitu čím dál víc starají zkušení Prokop Ferdan a Radek Valeš.