Kaloč si vyzkouší první zahraniční angažmá, vypůjčil si ho Kaiserslautern

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kaloč si vyzkouší první zahraniční angažmá, vypůjčil si ho Kaiserslautern
Filip Kaloč v dresu Kaiserslauternu.
Filip Kaloč v dresu Kaiserslauternu.@Rote_Teufel
Záložník Filip Kaloč (23) si poprvé v kariéře zahraje v zahraničí, z Ostravy odešel na hostování do Kaiserslauternu. Německý klub, který se v posledních letech marně snaží navázat na dřívější slávu a momentálně figuruje až na 15. místě druhé ligy, nepotvrdil, může na Kaloče uplatnit opci na trvalý přestup.

Kaloč je odchovancem Baníku, za jeho první tým nasbíral celkem 118 soutěžních startů. Během podzimu však vypadl ze sestavy, ve středu pole na jeho pozici dostával přednost Jiří Boula.

"FCK je tradičním klubem a mám velkou radost, že budu jeho součástí. Snad budu úspěšný podobně jako další čeští fotbalisté, kteří zde v minulosti hráli. Už se nemohu dočkat, až vyběhnu na trávník a pomohu klubu k dosažení sportovních úspěchů. Těším se na stadion a fanoušky," prohlásil Kaloč.

Kaloč bude navazovat na poměrně bohatou českou minulost v Lauternu, barvy tohoto klubu dříve hájili Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Petr Kouba nebo Vratislav Lokvenc. S novými spoluhráči čeká ostravského rodáka boj o záchranu ve 2. Bundeslize, Kaiserslautern zakončil rok 2023 šesti porážkami a v tabulce se propadl na 15. místo.

"Projevil o něj zájem Kaiserslautern, což je velmi zajímavá značka, i když se klub momentálně nachází ve druhé lize. Nakonec jsme se tedy domluvili, že Filipa uvolníme na hostování do konce sezony a pak se uvidí, co dále. Teď mu přejeme, ať se mu na novém angažmá daří," řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Další přestupy a spekulace