Nové angažmá pro Kalase. Po konci v Bristolu se na dva roky upsal Schalke

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nové angažmá pro Kalase. Po konci v Bristolu se na dva roky upsal Schalke

Tomáš Kalas další zápasy v dresu Bristolu nepřidá.
Tomáš Kalas další zápasy v dresu Bristolu nepřidá.Profimedia
Fotbalista Tomáš Kalas (30) po konci smlouvy v anglickém druholigovém Bristolu zamířil do Schalke. V klubu, jenž hraje druhou bundesligu podepsal český obránce dvouletý kontrakt.

Kalas v poslední době zápolil s opakovanými zdravotními problémy, kvůli nimž vypadl z české reprezentace, v níž má na kontě 31 startů a dvě branky. Účastník posledního evropského šampionátu si vyzkouší už několikáté zahraniční angažmá. Olomoucký odchovanec vedle Bristolu v minulosti působil v Chelsea, Arnhemu, Kolíně nad Rýnem, Middlesbrough a Fulhamu.

"Po skončení působení v Bristolu City jsem si vzal čas na to, abych zvážil, kde bych mohl udělat další krok ve své kariéře a kde se cítil nejpohodlněji. To, že mě Schalke oslovilo, je obrovská čest. Nemusel jsem nabídku dlouho zvažovat a nyní udělám vše pro to, abych pomohl klubu vrátit se tam, kam patří," uvedl Kalas.

Schalke v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže a úvod nového ročníku druhé bundesligy mu nevyšel. Z úvodních čtyř kol získal tým z Gelsenkirchenu s vyhlášenými fanoušky jen tři body a krčí se u dna tabulky.

Další fotbalové přestupy