Výměna na trase Marseille, Milán: Correa zamířil do Francie, Sánchez zpátky do Interu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výměna na trase Marseille, Milán: Correa zamířil do Francie, Sánchez zpátky do Interu

Joaquín Correa už je v Marseille.
Joaquín Correa už je v Marseille.@twitter.com/OM_Officiel
Trasa mezi Interem a Marseille byla v posledních dnech hodně žhavá. Sotva v pátek na jihu Francie uvítali novou posilu Joaquína Correu (29), jenž byl zapůjčený formou hostování s opcí, která bude uplatněna na základě výkonnostních kritérií, opačným směrem do Milána putoval Alexis Sánchez (34). Ten se po pouhém roce stráveném v Ligue 1 vrací na bývalé místo činu.

Když marseillský trenér Marcelino stanul v pátek odpoledne před novináři na předzápasové tiskové konferenci před sobotním duelem s Brestem, nechtěl o příchodu Correy hovořit. Přece zhruba v tu dobu totiž argentinský útočník teprve přistával na letišti v Marignane, čekaly ho následné lékařské testy. Přestup ale pronikl na veřejnost už dříve, po příletu ho pozdravily desítky fanoušků.

Španělský sportovní web Relevo v průběhu týdne informoval, že by se argentinský útočník mohl stěhovat k řadám OM. Jakmile se pak k Interu dostala konkrétní nabídku, dohodly se všechny zúčastněné strany velmi rychle. Ta italská se službami Correy nepočítala. Možná že Marcelino ale hráče bude využívat jinak, než tomu bylo u Simoneho Inzaghiho, kouče I Nerazzurri. Ten nasazoval forvarda převážně úplně na hrot, kdežto nyní by měl Correa spíše operovat na levém křídle. Podobně tak mimochodem hrával ještě v době, kdy oblékal dres Sevilly a Sampdorie.

Jestliže v Miláně přišli v ofenzívě o jednu část skládačky, prakticky dílek nahradili velmi záhy. Jen pár hodin od oficiálního představení Correy jakožto nové tváře Marseille se hlásil na San Siru zkušený čtyřiatřicetiletý Alexis Sánchez. I on byl vlastně v podobné pozici jako Correa, nefiguroval zkrátka v budoucích plánech svého zaměstnavatele. Francouzský klub s ním již neprodlužoval smlouvu, a stal se tak volným hráčem.

Už na konci července přinesl italský list Corriere della Sera zprávu, že se peče Sánchezův návrat do Itálie, odkud se zadarmo přesunul právě do Marseille. Neprožil tam úplně špatnou sezónu, vsítil ve 44 zápasech napříč všemi soutěžemi slušných 18 branek. I proto měl být k jeho příchodu nakloněný také sám Inzaghi, pořád v něm viděl potenciál. A vedení Interu rovněž neprotestovalo, neboť za přestup nemuselo utratit ani euro.

Po třech týdnech od úvodních spekulací se nakonec Sánchez opravdu znovu prezentoval v dresu celku z Lombardie. Jen po roce. Aklimatizace by mu tedy neměla činit prakticky žádné potíže. "Prožil jsem tu dobrý rok. Budu mít jen moc hezké vzpomínky," loučil se s Francií prostřednictvím sociálních sítí. "Velké poděkování patří fanouškům Marseille, kteří mě vždy podporovali. V dobrých i zlých časech. Také bych rád upřesnil některá fakta. Vždy jsem chtěl zůstat v Marseille, ale nezáleželo to jen na mně. K dohodě jsou prostě potřeba dva. Klub se však chtěl vydávat jiným směrem. Měl před sebou jiné volby a ty já respektuji.”

Další přestupy a spekulace