Kdy se Salah vrátí na trávník? Za tři až čtyři týdny. Utrpěl trhlinu ve svalu, zní z Liverpoolu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kdy se Salah vrátí na trávník? Za tři až čtyři týdny. Utrpěl trhlinu ve svalu, zní z Liverpoolu

Aktualizováno
Zranění Mohameda Salaha je vážnějšího charakteru.
Zranění Mohameda Salaha je vážnějšího charakteru.Reuters
Zranění stehenního svalu z afrického šampionátu vyřadí egyptského fotbalistu Mohameda Salaha (31) na více než původně avizované dva zápasy. Podle hráčova agenta se nucená pauza může protáhnout až na měsíc. Kanonýr Liverpoolu se vrátí do Anglie, kde by měl podstoupit intenzivní léčbu.

"Mohamedovo zranění je vážnější, vynechá 21 až 28 dní a ne dva zápasy," napsal hráčský agent Ramy Abbas Issa na sociální síti X. Zda si Salah ještě zahraje na mistrovství Afriky, není jasné, záležet bude i na postupu národního týmu v turnaji.

Podle trenérského štábu Liverpoolu je vyloučeno, že by Salah poté ještě mohl zasáhnout do afrického šampionátu. Finále se odehraje 11. února. "Utrpěl pořádnou trhlinu ve svalu. Očekáváme, že se vrátí za tři čtyři týdny, pokud půjde vše hladce," řekl na tiskové konferenci asistent trenéra Liverpoolu Pep Lijnders.

Salah se zranil v prvním poločase čtvrtečního duelu s Ghanou, v němž Egypt zachránil remízu 2:2. Faraoni v pondělí v posledním zápase skupiny s velkým štěstím a třemi nerozhodnými výsledky postoupili do vyřazovacích bojů.

Salah je pro Liverpool, lídra Premier League, klíčovým hráčem. V této sezoně anglické ligy zatím zaznamenal 14 branek a osm asistencí a je v čele střelecké tabulky společně s Erlingem Haalandem z Manchesteru City.

Kapverdy – Egypt 2:2