Hussein na Asijském poháru oslavil gól ochutnáním trávy, sudí ho za to vyloučil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hussein na Asijském poháru oslavil gól ochutnáním trávy, sudí ho za to vyloučil

Hussein doplatil na tuto oslavu gólu.
Hussein doplatil na tuto oslavu gólu.Profimedia
Bizarní oslava přišla reprezentaci Iráku draho. Když útočník Aymen Hussein (27) poslal svůj tým do vedení 2:1 v duelu s Jordánskem, byl v euforii. Usedl na hřiště a vytrhl trochu trávy, kterou následně ochutnal. Tím pro něj osmifinále na Asijském poháru v 76. minutě skončilo, sudí totiž neměl pro podobné kousky pochopení. Ukázal mu druhou žlutou a následně červenou kartu. Jordánsko pak dvěma trefami v nastavení zápas otočilo a poražení zuřili. Soupeře totiž po stejném prohřešku arbitr netrestal.

Irák se postaral už v základní skupině o obrovské překvapení, když porazil favorizované Japonsko a dosáhl na osmifinále. To se ale nakonec stalo jeho konečnou, byť chvíli před koncem vedl outsider 2:1, jenže musel po prohřešku s trávou do deseti.

Rozhodčí Alireza Faghani vyloučil za nevšední oslavu sedmadvacetiletého střelce gólu. Hněv poražených po utkání umocnilo to, že arbitr neposoudil stejný pohřešek několika hráčů Jordánska. Ti si rovněž sedli na trávník a předstírali travnaté hody.

"Červená karta ovlivnila zápas," zlobil se trenér poražených Jesus Casas. "Na každém turnaji hráči oslavují své góly. Za to by se přece neměly dávat červené karty," zastával se svého svěřence. "Všichni viděli, jak slaví hráči Jordánska a tam nebyla karta udělena," divil se. Jordánsko nakonec dvěma trefami v nastavení překlopilo zápas na svou stranu a vyhrálo 3:2.

Přehled zápasu Irák – Jordánsko 2:3