Jordánsko na asijském šampionátu porazilo Koreu a poprvé si zahraje o zlato

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jordánsko na asijském šampionátu porazilo Koreu a poprvé si zahraje o zlato
Jordánsko poprvé v historii postoupilo do finále mistrovství Asie.
Jordánsko poprvé v historii postoupilo do finále mistrovství Asie.AFP
Jordánsko poprvé v historii postoupilo do finále mistrovství Asie, v úterním semifinále v Rajánu porazilo Koreu 2:0 brankami ve druhém poločase. V sobotním souboji o zlato vyzve Jordánské Írán, nebo úřadující šampiony a hostitele turnaje Katar, jejichž utkání je na programu ve středu.

Jordánsko – Korea 2:0

Jordánsko se málem ujalo vedení už před koncem první půle, jenže korejský gólman Hyeon-Woo Jo střelu z bezprostřední blízkosti zastavil hlavou. Následně potřeboval ošetření, zbytek utkání ale dochytal. Jordánci rozhodli o vítězství brankami v 53. a 66. minutě, kdy se trefili Yazan Al Naimat a Mousa Al-Tamari.

Sen o zlatu tak skončil i pro německého kouče Jürgena Klinsmanna, jenž Koreu převzal před rokem. O svém osudu nechtěl spekulovat. "Trenér je vždy zodpovědný za to, jak turnaj pro tým dopadne. Cílem bylo dostat se do finále a tam jsme se nedostali," řekl mistr světa z roku 1990, jenž o šest let později triumfoval i na Euru.

"Nevyužili jsme šance. Gratuluji Jordánsku, zaslouží si být ve finále," dodal Klinsmann, jenž má smlouvu s korejským svazem platnou do mistrovství světa 2026.

Jordánský tým v základní skupině s Korejci remizoval 2:2, k tomu prohrál s Bahrajnem (0:1) a porazil pouze Malajsii (4:0). Ve vyřazovací fázi ale ovládl i třetí zápas, poradil si i s Irákem (3:2) a Tádžikistánem (1:0).

Výsledky mistrovství Asie