Katar obhájil titul na Asijském poháru. Jordánsku ve finále zlomily vaz tři penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Katar obhájil titul na Asijském poháru. Jordánsku ve finále zlomily vaz tři penalty
Všechny tři penalty proměnil Akram Afíf.
Všechny tři penalty proměnil Akram Afíf.Profimedia
Fotbalisté Kataru porazili ve finále mistrovství Asie překvapení turnaje Jordánsko 3:1 a obhájili titul. Všechny tři góly domácích vstřelil z penalt útočník Akram Afíf (27), který se stal s osmi brankami nejlepším kanonýrem šampionátu.

Jordánsko – Katar 1:3

Favorizovaní Katařané se před více než 80 tisíci diváky na stadionu v Lusailu, který hostil i předloňské finále mistrovství světa, ujali vedení po 20 minutách. Jordánci, kteří se do finále probojovali poprvé, pak měli několik šancí na vyrovnání, uspěl až po změně stran Jazán Najmát. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, protože čínský rozhodčí po konzultaci s videem odpískal další dvě penalty pro domácí a Afíf se vždy trefil přesně k tyči.

Katar vyhrál na turnaji všech sedm zápasů a připsal si druhý triumf po premiérovém vítězství před pěti lety. K titulu ho dovedl Španěl Tintín Márquez, který necelý měsíc před šampionátem nahradil na lavičce Portugalce Carlose Queiroze.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nejúspěšnějším týmem v historii turnaje zůstalo se čtyřmi prvenstvími Japonsko, které tentokrát vypadlo už ve čtvrtfinále.