Zbytečné úsměvy. Na Klinsmanna míří po vyřazení Jižní Koreje silná kritika

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zbytečné úsměvy. Na Klinsmanna míří po vyřazení Jižní Koreje silná kritika
Klinsmannův úsměv se moc nelíbil.
Klinsmannův úsměv se moc nelíbil.AFP
Ostudné a ponižující – zhruba takto se média v Jižní Koreji vyjadřují o vyřazení fotbalové reprezentace v semifinále Asijského poháru. Tým vedený trenér Jürgenem Klinsmannem (59) nečekaně v úterý vypadl s Jordánskem a Němec je rázem pod silným tlakem. Vyřazení je podle rozhořčených fanoušků poslední ukázkou pochybné taktiky a složení týmu.

Jordánsko – Jižní Korea 2:0

Co nejvíce nadzvedlo Klinsmannovy kritiky je úsměv, který měl mistr světa z roku 1990 po porážce na tváři.

"Zatímco hráči dávali najevo zklamání, Klinsmannova tvář byla plná úsměvů," napsal Sport Hankook. "Vzhledem k tomu, že je trenérem korejského národního týmu, to byla nesmírně matoucí scéna."

Klinsmann chtěl s Jižní Koreou celý turnaj poprvé od roku 1960 vyhrát, ale proti Jordáncům, kteří jsou ve světovém žebříčku o 64 míst níže, nevystřelil jeho tým ani jednou na branku. Trenéra aspoň podpořila největší týmová hvězda a opora Tottenhamu Heung-Min Son, který prohlásil, že bývalý reprezentační trenér bude po porážce ještě silnější.

Rezignaci hned po utkání Klinsmann vyloučil. "Nic takového nemám v plánu," řekl. "Budu analyzovat celý turnaj a chystám se promluvit si s vedením korejského svazu o tom, co se povedlo a co ne. Ještě je před námi spousta práce."

Vyřazení Klinsmanna zklamalo a naštvalo. "Náš velký cíl byl dostat se do finále."

Takto se týmu na turnaji dařilo.
Takto se týmu na turnaji dařilo.Livesport