Bayern padl s Lipskem a hodil rukavici Dortmundu. Schalke vydřelo bod, Hertha sestupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern padl s Lipskem a hodil rukavici Dortmundu. Schalke vydřelo bod, Hertha sestupuje
Aktualizováno
O remíze Schalke s Frankfurtem rozhodl pět minut před koncem Sebastian Polter.
O remíze Schalke s Frankfurtem rozhodl pět minut před koncem Sebastian Polter.AFP
Schalke s Alexem Králem (25) dokázalo gólem v závěru utkání s Frankfurtem vydolovat cenný bod za remízu 2:2, dál ale zůstalo na barážové 16. pozici Bundesligy. Bochum totiž uhrála rovněž plichtu s Hertou, čímž ji poslala do druhé ligy, a před Horníky udržela náskok jednoho bodu. Union Berlín nečekaně ztratil v boji o Ligu mistrů, když si z Hoffenheimu odvezla porážku 2:3 a čtvrtou příčku před Freiburgem drží už jen díky lepšímu skóre. Bayern se mohl ve šlágru proti Lipsku přiblížit titulu, leč stal se pravý opak. Prohrál 1:3 a hodil rukavici Dortmundu, který může v neděli jít do čela.

Hertha – Bochum 1:1

Hertha kráčela za vítězstvím, které by jí dalo naději na setrvání v nejvyšší německé soutěži, ovšem po remíze 1:1 se po 10 letech zpečetil její pád o soutěž níž. O úvodní branku utkání se v 63. minutě postaral Lucas Tousart, hosté ale v nastaveném čase druhé půle vyrovnali a zlepšili si tak výchozí pozici do závěrečného kola, v němž budou doma proti Leverkusenu hájit klíčovou 15. příčku.

Statistiky zápasu Hertha – Bochum
Statistiky zápasu Hertha – BochumOpta by Stats Perform

Hoffenheim – Union Berlín 4:2

Velkou zásluhu na překvapivém triumfu modrobílých si připsal hostující stoper Diogo Leite, který svými chybami zapříčinil oba domácí góly v prvním poločase. O Ligu mistrů bojující klub nakonec potopily dvě branky Andreje Kramariče, přičemž ta z 90. minuty byla rozhodující. Celek z regionu Kraichgau si výhrou zajistili místenku v nejvyšší německé soutěži i pro příští sezonu.

Statistiky zápasu Hoffenheim – Union Berlín
Statistiky zápasu Hoffenheim – Union BerlínOpta by Stats Perform

Schalke – Frankfurt 2:2

Poslední domácí duel sezony začal pro tým z Gelsenkirchenu skvěle, když ho hned v první minutě poslal do vedení Simon Terodde, jenž se před domácími fanoušky představil naposledy. Orli ale v první půli zvládli vyrovnat a po změně stran navíc povedený obrat dokonal stoper Tuta. Horníci, za něž celý duel odehrál i Alex Král, však v závěru duel vyrovnali zásluhou Sebastiana Poltera.

Statistiky zápasu Schalke – Frankfurt
Statistiky zápasu Schalke – FrankfurtOpta by Stats Perform

Werder – Kolín n. R. 1:1

Brémy po třech porážkách v řadě získaly alespoň bod. Na rozdíl od prvního vzájemného střetnutí sezony, v němž Kozlové zdemolovali Werder sedmi zásahy, viděli tentokrát diváci o poznání vyrovnanější duel. Jako první se ve 36. minutě prosadil Steffen Tigges, jenž přesnou hlavičkou ukončil téměř čtyřměsíční čekání na přesný zásah. Ve druhé půli ale srovnal Romano Schmid, v bráně zelenobílých opět nescházel Jiří Pavlenka.

Statistiky zápasu Werder – Kolín n. R.
Statistiky zápasu Werder – Kolín n. R.Opta by Stats Perform

Bayern – Lipsko 1:3

Lipsko na závěr sobotního programu 33. kola Bundesligy nečekaně otočilo vývoj utkání s Bayernem Mnichov a na jeho hřišti zvítězilo 3:1. Ačkoliv domácí dostal poměrně záhy do vedení Serge Gnabry, Rudí býci předvedli zejména po změně stran skvělý výkon.

Ten korunoval zhruba čtvrthodinu před koncem vítěznou penaltou Christopher Nkunku. Tím svému týmu zajistil pro příští ročník účast v Lize mistrů a velkou radost způsobil také v Dortmundu, který má nyní zisk mistrovského titulu ve svých rukou.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport