Freiburg přiživil naděje na historický úspěch, Vlci představení z ledna nezopakovali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Freiburg přiživil naděje na historický úspěch, Vlci představení z ledna nezopakovali
Freiburg ve druhé půli udeřil dvakrát v rozmezí pěti minut a nad Wolsburgem slaví výhru 2:0.
Freiburg ve druhé půli udeřil dvakrát v rozmezí pěti minut a nad Wolsburgem slaví výhru 2:0.AFP
Freiburg porazil v předehrávce 33. kole Bundesligy hosty z Wolfsburgu 2:0 a alespoň částečně jim oplatili šestigólový debakl z lednového střetnutí. Domácí si od začátku utkání vytvořili převahu, kterou přetavili ve vítěznou trefu v 71. minutě, kdy se prosadil Christian Günter. Na něj navíc navázala přesným zásahem legenda bádenského celku Nils Petersen, pro nějž se jednalo o poslední domácí zápas v kariéře. Červenobílí tak stále živí šance na premiérovou účast v Lize mistrů.

Freiburg –⁠ Wolfsburg 2:0

Od prvních minut aktivnější domácí ohrozili branku Koena Casteelse poprvé po čtvrthodině hry, přízemní střele Vincenza Grifa však scházela především razance. Ve 24. minutě italský záložník načasoval ideálně svůj náběh a postupoval vstříc brance soupeře, v zakončení mu ale na poslední chvíli zabránil skvělým obranným zákrokem Sebastiaan Bornauw.

Vlci toho směrem dopředu v úvodní půlhodině příliš nepředvedli, na své polovině si ale svěřenci Nika Kovače defenzivní úkoly po většinu času zodpovědně plnili, což vyústilo v bezbrankový poločasový výsledek.

Bádenský celek na herně vydařený vstup do utkání navázal i po změně stran. V 57. minutě pálil po rohovém kopu z voleje Roland Sallai, hostující brankář však předvedl pohotový zákrok a ránu směřující k pravé tyči zneškodnil.

Statistiky zápasu Freiburg –⁠ Wolfsburg
Statistiky zápasu Freiburg –⁠ WolfsburgOpta by Stats Perform

V 67. minutě zahrozili svěřenci Christiana Streicha opět po centru od rohového praporku, hlavička Nicolase Höflera ale zamířila nad. Krátce nato zastavil Casteels dalším skvělým zákrokem i pokus Philippa Lienharta. Freiburg svoji herní převahu přetavil ve vedoucí trefu v 71. minutě, kdy na tečovanou střelu střídajícího Güntera byl již Belgičan krátký.

O malou chvíli později navýšila vedení Breisgauských Brazilců další posila ze střídačky Petersen. Zkušený útočník byl blízko i druhé trefě, jeho zásahu však předcházel faul. Drobnou kaňku na výhru domácích udělala červená karta, kterou v nastavení obdržel po hrubém faulu Höfler.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport