Bayern potvrdil zlepšenou formu, Hoffenheim s Juráskem a Kadeřábkem v základu dostal tři góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern potvrdil zlepšenou formu, Hoffenheim s Juráskem a Kadeřábkem v základu dostal tři góly
Aktualizováno
Harry Kane vstřelil jednu z branek Bayernu, zápas ale nedohrál.
Harry Kane vstřelil jednu z branek Bayernu, zápas ale nedohrál.Profimedia
Hráči Bayernu otočili špatně se vyvíjející utkání na půdě posledního Darmstadtu a ve 26. kole Bundesligy zvítězili 5:2. Mnichovští si v průběhu první půle nedokázali vytvořit predikovaný tlak, čehož před půlhodinou hry využil domácí kanonýr Tim Skarke (27). Jeden ze zásahů si připsal také nejlepší střelec soutěže Harry Kane (30), který však po tvrdém pádu na zem duel nedohrál. To Wolfsburg prohloubil výsledkovou krizi a prohrál doma i s Augsburgem 1:3. Václav Černý do hry nezasáhl. Podruhé za sebou prohrál Hoffenheim, který i s Davidem Juráskem a Pavlem Kadeřábkem v základní sestavě prohrál 0:3 se Stuttgartem.

Darmstadt – Bayern 2:5

První slibnou střeleckou pozici si vytvořil v sedmé minutě Joshua Kimmich, jeho zakončení z hrany brankoviště ale srazil gólman na roh. Po čtvrthodině hry na sebe upozornili i domácí, lehce tečovanou ránu Mathiase Honsaka ovšem reflexivně vyrazil Manuel Neuer. Opravdový šok tak přišel ještě o chvíli později, kdy po hezké akci vybídl Honsak ke střele Skarkeho, jenž svůj projektil vměstnal přesně mezi Neuera a obránce Matthijse de Ligta. Hosté však nepotřebovali mnoho času, aby se vzchopili k odpovědi.

Ve 36. minutě si naběhl na roh malého vápna Jamal Musiala, odkud z první srovnal. V nastaveném čase úvodního dějství se Mnichovští dočkali i obratu, když Kimmich zachránil míč na pomezní čáře centrem na Kanea, který se hlavičkou nemýlil. Záhy mohl remízový stav vrátit Oscar Vilhelmsson, nastřelil však pouze břevno.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Do druhého poločasu nastoupil Bayern v udržovacím módu. Drtivá převaha v držení míče dlouho nevedla k jedinému střeleckému pokusu. Vůbec první zakončení si po krásné individuální akci připsal Musiala, jenž obešel několik obránců a nakonec ranou mezi nohama gólmana se štěstím zvýšil vedení Bayernu. S dalším zásahem přispěchal po pár minutách na hřišti Serge Gnabry, který ranou z první z rohu brankoviště přidal čtvrtou branku.

Smutně poté skončil duel pro Kanea, jenž při pokusu o pátý gól narazil do tyče a hřiště musel po zranění předčasně opustit. Konečný brankový stav hostů tak určil Mathys Tel, který pálil uvnitř malého vápna. Gólově však utkání orámovali domácí, když v 95. minutě skóre kosmeticky upravil Vilhelmsson.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Heidenheim – Mönchengladbach 1:1

Utkání mezi Heidenheimem a Mönchengladbachem skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Hříbata poslal v úvodu zápasu do vedení útočník Robin Hack, na jehož trefu ovšem odpověděl v 66. minutě Eren Dinkci.

Hosté, kteří tak příliš nenapravili pohárové vyřazení se třetiligovým Saarbrückenem, opět nastoupili bez zraněného Tomáše Čvančary a prodloužili nepříznivou sérii bez venkovní výhry už na 10 duelů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Mohuč – Bochum 2:0

Mohuč porazila na vlastním stadionu Bochum 2:0. Hlavní postavou záchranářského duelu celků s mizernou formou se stal 23letý Jonathan Burkardt. Odchovanec Die Nullfünfer nejprve v závěru první půle proměněnou penaltou otevřel skóre a v 71. minutě hlavou definitivně zlomil odpor Blau-Weiss.

Domácí po důležitém triumfu přeskočili v tabulce Kolín, jenž doposud držel pozici zajišťující baráž o udržení a navíc stáhli náskok právě na svého soupeře na rozdíl šesti bodů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Union – Werder 2:1

Union Berlín zvítězil v domácím utkání nad Brémami 2:1. Rázný vstup do druhého dějství v podání Die Eisernen znamenal dvě branky v krátkém sledu, kdy Yorbe Vertessen nejprve sám skóroval a o dvě minuty později asistoval u trefy Brendena Aaronsona.

Die Eisernen se tak po dvou prohrách bez vstřelené branky mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů. Alex Král nastoupil pohlídat vedení Berlíňanů v 85. minutě, jeho český reprezentační kolega Jiří Pavlenka do duelu nezasáhl.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Wolfsburg – Augsburg 1:3

Augsburg porazil Wolfsburg 3:1. Vlci sice zásluhou Patricka Wimmera poměrně brzy vedli, rakouský záložník se však ještě na konci první půle nechal vyloučit. Bavorský celek briskně srovnal a po změně stran zásluhou dvou gólů Kristijana Jakiče celý duel otočil.

Zelenobílí tak ani na 10. pokus v novém roce nevyhráli ligové utkání, přičemž vždy alespoň jednou inkasovali a pozice trenéra Nika Kovače začíná být nahnutá. Václav Černý do střetnutí z lavičky nezasáhl.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Hoffenheim – Stuttgart 0:3

Poměrně záhy si mohli hosté zajistit jednogólové vedení, avšak střelu Hirokiho Ita dokázal Oliver Baumann se štěstím chytit a nepustil ji za svá záda. O chvilku později ovšem Stuttgart předvedl velmi pohlednou kombinační akci, na jejímž konci byl Enzo Millot a ten svým přesným zakončením rozradostnil fanoušky Švábů.

Tentýž hráč měl ve 24. minutě šanci na zvýšení náskoku, jenže proti jeho ráně se vyznamenal Baumann. Francouzský záložník byl při chuti a o pár okamžiků později po samostatném úniku jen těsně minul branku. Stejně dopadla i příležitost, kterou měl Guirassy. Schwaben první půli naprosto ovládli a do kabin si navíc odnesli dvougólové vedení, když se ke střele ve vápně protlačil právě Guirassy a rozvlnil síť.

Statistiky
StatistikyOpta by StatsPerform

Po třech minutách druhého poločasu mohl být rozdíl ve skóre ještě větší, ale střelu Chrise Führicha dokázal Baumann lapit. Ačkoliv Hoffenheim nekladl větší odpor a Stuttgart kontroloval utkání, přesto to hosté nezabalili směrem dopředu.

V 63. minutě měl možnost Deniz Undav, znovu se však předvedl brankář domácích, na kterém poté pohořel i Guirassy. Německý gólman byl nakonec i potřetí prostřelen, o což se zasloužil Jamie Leweling, jenž si na hrudi zpracoval míč a následně vyslal nechytatelnou střelu k pravé tyči. Během závěrečných minut si hosté hlídali svůj náskok a nedovolili Hoffe vstřelit ani ten jeden čestný gól.

Tabulka Bundesligy