Bayern předvedl po evropské bitvě s Arsenalem kanonádu na stadionu Unionu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern předvedl po evropské bitvě s Arsenalem kanonádu na stadionu Unionu
Bayern deklasoval Union na jeho hřišti 5:1.
Bayern deklasoval Union na jeho hřišti 5:1.AFP
Bayernu deklasovali ve 30. kole Bundesligy Union Berlín na jeho hřišti jasně 5:1. Po rozpačitém úvodu probudil své spoluhráče z herní letargie pumelicí Leon Goretzka, na jehož úvodní trefu ještě do poločasu navázal z přímého kopu Harry Kane, který se v této sezoně podílel v soutěžních utkáních již na 50 gólech. Druhá půle se poté nesla v duchu fotbalové exhibice, když se dvakrát prosadil matador bavorského celku Thomas Müller.

Union Berlín – Bayern 1:5

Úřadující německý mistr určoval podle očekávání tempo hry, nicméně na branku soupeře zakončoval v úvodu zápasu pouze Kane. Jeho pokus doprostřed branky byl však jen čistá formalita. Ve 29. minutě si nechal Müller projít přihrávku Mathyse Tela mezi nohama, z čehož těžil Goretzka, který i s přispěním břevna dopravil svou tvrdou ránu na místo určení.

Na druhé straně se z hranice šestnáctky opřel do balonu Lucas Tousart a Manuel Neuer měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil alespoň na roh. V nastaveném čase první půle se k exekuci přímého kopu postavil Kane a přesnou střelou k tyči nachytal pozdě reagujícího Frederika Rönnowa. Krátce po příchodu ze šaten prokázal svůj přehled na place Eric Maxim Choupo-Moting.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kamerunský forvard našel přesným centrem na zadní tyči nabíhajího Müllera a ten placírkou usměrnil míč pod břevno. Hororový sobotní večer pro příznivce Die Eisernen ještě umocnil v 62. minutě Tel. Francouzský talent si počkal na pas Kanea a posléze se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Ve fotbalové show nadále pokračoval Müller, jenž si naskočil na cetr ideálních parametrů z dílny Goretzky a hlavou navýšil svůj gólový účet. Ještě v nastaveném čase stihl připravit Neuera o čisté konto Yorbe Vertessen. Bayern nakopnutý postupem v Lize mistrů předs Arsenal tak uspěl i v Berlíně. 

Tabulka Bundesligy