Frankfurt u příležitosti uctění památky klubové ikony otočil duel o Evropu s Augsburgem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Frankfurt u příležitosti uctění památky klubové ikony otočil duel o Evropu s Augsburgem
Frankfurt při příležitosti uctění památky ikony klubu otočil duel o Evropu s Augsburgem
Frankfurt při příležitosti uctění památky ikony klubu otočil duel o Evropu s AugsburgemAFP
Frankfurt porazil ve 30. kole Bundesligy doma Augsburg 3:1. Oba celky před startem zápasu uctily minutou ticha nedávné úmrtí legendy Eintrachtu Bernda Hölzenbeina, nejlepšího ligového střelce klubu a mistra světa z roku 1974. Speciální motivace domácích nebyla v úvodu znát, když Bavory poslal ve 13. minutě do vedení Rubén Vargas. Die Adler však po změně stran zabrali a trefami Farése Chaïbiho a Huga Ekitikeho skóre otočili a v tabulce si na svého soupeře vytvořili šestibodový polštář. Tomáš Koubek proseděl zápas na hostující lavičce.

Frankfurt – Augsburg 3:1

Eintracht hazardoval se šestou příčkou, když z předchozích čtyř duelů vydřel pouhé dva body. Naposledy nestačil Stuttgartu, na jehož stadionu třikrát inkasoval. Překvapivým vyzyvatelem Orlů v boji o poháry je i Augsburg, jenž zakončil minulou sezonu na 15. pozici. V té aktuální se ovšem i díky 15 ligovým gólům Ermedina Demiroviče pohyboval v úplně jiných patrech tabulky.

Svou ofenzivní kvalitu prokázal bosenský forvard již ve 13. minutě, kdy po ztrátě exaugsburského Philippa Maxe našel volného Vargase, jehož dělovka pod břevno nešla chytit. Zbytek první půle však z hlediska atraktivity výrazně zaostával. Balon drželi na svých kopačkách povětšinou domácí, jejich ofenzivní snahy ovšem soupeře ohrožovaly jen minimálně.

Největší šanci měl ve 44. minutě Omar Marmoush, když technickou ranou z hrany vápna jen těsně minul levou tyč. Po změně stran se Schlappekicker konečně zadařilo, po exkluzivním křižném pase Juniora Dina Ebimbeho se, i díky nedostatečně intenzivní obraně ze strany Kevina Mbaby, snadným doťuknutím do odkryté sítě prosadil alžírský forvard Chaïbi.

O šest minut později prokličkoval do vápna Ekitike a dokonal obrat. Augsburg ve druhé půli nedokázal zasáhnout branku a cestu za třemi body soupeři nezkomplikoval. Naopak v poslední minutě nastaveného času potrestal vyběhnutí gólmana na rohový kop málo vídaným zásahem do prázdné brány Marmoush. Souboj klubů aspirujících na pohárové příčky znamenající tak ovládli domácí.

Ekitikeho statistiky proti Augsburgu.
Ekitikeho statistiky proti Augsburgu.Opta by Stats Perform / AFP

Tabulka Bundesligy