Bayern doma rozebral Schalke 6:0 a přiblížil se titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern rozebral Schalke a opět se přiblížil k titulu, Dortmund zareagoval výhrou
Aktualizováno
Bayern doma nedal Schalke šanci.
Bayern doma nedal Schalke šanci.
AFP
Bayern Mnichov ve 32. kole Bundesligy zdolal na vlastním hřišti Schalke vysoko 6:0 a udělal důležitý krok k zisku 11. mistrovského titulu v řadě. Přestože hosté z Gelsenkirchenu v poslední době prezentují zlepšenými výkony, na Mnichovany to tentokrát ani náhodou nestačilo. V modrobílém dresu si již tradičně připsal plnou porci minut český záložník Alex Král (24). Dortmund odpověděl výhrou 5:2 nad Mönchengladbachem a na Bayern stále ztrácí jen bod.

Bayern – Schalke 6:0

Bayern si vypracoval první velkou příležitost v 10. minutě. Po individuálním průniku Müllera pálil na odkrytou bránu Kingsley Coman, jeho pokus však na brankové čáře zablokoval jeden z obránců Schalke. V 18. minutě obrovskou příležitost spálil Jamal Musiala, jenž z výborné pozice mířil vysoko nad.

Vzápětí už se domácí gólu dočkali, po zpětné přihrávce levačkou rozvlnil síť Müller. Jen chvíli poté se Mnichovští těšili dvoubrankového náskoku. Musialu totiž ve vápně jemně udeřil do obličeje obránce hostů a následnou penaltu bezpečně proměnil Kimmich. Před pauzou ještě mohl zvýšit vedení Serge Gnabry, jeho nebezpečnou hlavičku ovšem gólman soupeře zpacifikoval.

Bayern v zápase jasně dominoval.
Opta by Stats Perform

Fanoušci Die Roten se opět radovali jen chvíli po změně stran. Na levé straně vápna totiž ztrapnil svého strážce Joao Cancelo a přihrál Gnabrymu, jenž po vlastní kličce levačkou procedil balon do brány. V 63. minutě už to mohlo být 4:0. Comanův střílený centr gólman Schalke vyrazil jen na zadní tyč, kde dobíhal Müller. Zkušený Němec však prázdnou bránu jednoduchým volejem netrefil.

Zahozenou příležitost si domácí opět zanedlouho vynahradili. Velké chyby obránce hostů totiž využil rychlík Gnabry a připsal si svůj druhý gól v zápase. V 80. minutě se prosadil také střídající mladík Mathys Tel. O definitivní tečku klání se ale postaral v nastavení Noussair Mazraoui svou vůbec první trefou v dresu německého mistra.

Bochum – Augsburg 3:2

Fotbalisté Bochumi zvítězili v záchranářském souboji nad Augsburgem 3:2 a alespoň na chvíli se dostali ze sestupových pozic. Už ve druhé minutě sice Christopher Antwi-Adjei poslal Modrobílé do vedení, na to však Bavoři ještě do poločasu odpověděli. Druhá půle ovšem patřila domácím. Ti vstřelili dva slepené góly s přispěním soupeřových obránců, kteří si nešťastně srazili míč za záda brankáře Tomáše Koubka, jenž odchytal celé utkání.

Frankfurt – Mohuč 3:0

Hráči Frankfurtu porazili na vlastním stadionu Mohuč 3:0, a zůstali tak v těsném závěsu za šestou pohárovou příčkou. Zápas silně ovlivnil pokutový kop, který v 17. minutě zavinil nešikovným zákrokem Andreas Hanche-Olsen. Penaltu následně proměnil Daichi Kamada, japonský záložník si připsal první ligovou trefu od října, ke které ve druhém dějství zaznamenal i asistenci. Před přestávkou se výstavně prosadil také svátěční střelec Buta.

Frankfurt si vypracoval více gólových šancí.
Opta by Stats Perform

Union Berlín – Freiburg 4:2

Hráči Unionu zvládli důležitý duel, když na svém stadionu porazili Freiburg 4:2. Klíčovou postavou berlínského celku se stal Sheraldo Becker, který se do statistik zapsal nejen dvěma góly a asistencemi, ale i žlutou kartou, kterou obdržel za extravagantní oslavu branky, při níž si navlékl masku komiksového hrdiny Spidermana. Naopak Breisgauští Brazilci utrpěli v boji o Ligu mistrů těžký zásah, neboť do posledních dvou kol vstoupí z páté pozice, a budou tak muset spoléhat na zaváhání svého soupeře nebo Lipska.

Wolfsburg – Hoffenheim 2:1

Hráči Wolfsburgu si poradili s hosty z Hoffenheimu 2:1, čímž se alespoň dočasně dostali před Leverkusen na příčku zajišťující Evropskou konferenční ligu. Nedůraz modro-bílých obránců, mezi nimiž nebyl vinou zranění Pavel Kadeřábek, potrestal v 15. minutě hlavou Jakub Kamiňski. Na jeho trefu navázal v 75. minutě vítězným zásahem Luca Waldschmidt, čímž fanouškům Die Wölfe alespoň částečně vynahradil kolaps z minulého kola, kdy museli přihlížet nejtěžší porážce svého celku v historii německé první ligy.

Podle počtu vytvořených šancí se jednalo o velmi vyrovnaný duel.
Opta by Stats Perform

Dortmund – Gladbach 5:2

Fotbalisté Borussie Dortmund zvítězili nad Mönchengladbachem 5:2. Černožluté přiblížil k již 10. domácímu triumfu nad Hříbaty v řadě vynikající první poločas, ve kterém se zaskvěli především dvougólový Sébastien Haller a Donyell Malen, jenž si kromě vstřelené branky připsal také dvě asistence. Vosy tak napodobily vysoké vítězství konkurenčního Bayernu a udržely se za ním v tabulce v těsném závěsu.

Tabulka Bundesligy