Dortmund proti Wolfsburgu uchvátil další domácí show a stáhl náskok Bayernu na bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund proti Wolfsburgu uchvátil další domácí show a stáhl náskok Bayernu na bod
Jude Bellingham se na triumfu Borussie podílel dvěma trefami.
Jude Bellingham se na triumfu Borussie podílel dvěma trefami.AFP
Fotbalisté Dortmundu předvedli ve 31. kole Bundesligy skvělý výkon a rozdrtili Wolfsburg 6:0. O osudu zápasu bylo rozhodnuto už v první půli, kdy se domácí ofenziva prosadila hned třikrát. Skvěle se prezentoval především mrštný Karim Adeyemi, jenž ke dvěma vstřeleným brankám přidal i asistenci. Borussia tak před vlastními fanoušky udržela stoprocentní jarní bilanci a opět zdramatizovala závěr soutěže, když na vedoucí Bayern ztrácí tři kola před koncem jediný bod.

Od začátku to v šestnáctce hostů hořelo. Na krajích hýřili pohybem Donyell Malen a Adeyemi, jenž využil silného tlaku ve 14. minutě. Míč od Juliana Ryersona odhlavičkoval 21letý útočník před viditelně vyšším Josuhou Guilavoguim přesně do levého horního rohu. Vyrovnat mohl Patrick Wimmer, jenže v samostatném úniku selhal na skvělém Gregoru Kobelovi.

Poté už zase hrozil Dortmund. Malen prchl po přihrávce Adeyemiho hostujícím strážcům, hledal ovšem ještě Juda Bellinghama, který ale před odkrytou sítí na prudký pas nedosáhl. Adeyemi si tak do půlhodiny našel jiného kanonýra, když nahrávkou vyzval v malém vápně skórujícího Sébastiena Hallera. Ve 37. minutě se dočkal branky i agilní Malen, jenž využil skvělého náběhu a pasu Juliana Brandta, načež uklidil míč mezi tři tyče.

Ani poločasové změny hostujícího kouče obraz hry nezměnily. Krátce po změně stran se mohli mezi střelce zapsat Brandt a Niklas Süle, skóre se ale měnilo až po ráně Bellinghama. Ten si převzal míč na vlastní polovině, skvělou individuální prací s ním došel až před vápno, odkud sice vypálil do břevna, balon se však odrazil se zpětnou rotací zpět do hřiště a doskákal do opuštěné sítě.

Dortmund – Wolfsburg 6:0

Hráči BVB si duel užívali, především Adeyemi nenechal defenzivu Vlků spát a v 59. minutě slavil další gól. Vypracoval si jej skvělým napadáním, po kterém mu předložil míč před prázdnou branku Haller. První hattrick v Budeslize byl pro Adeyemiho na spadnutí a v 65. minutě se mohl stát skutečností, mladý Němec ale z penalty přestřelil břevno. Dortmund z tempa neubíral a v závěru se dočkal šesté trefy, kdy po další Brandtově asistenci pálil přesně Bellingham.

Borussia nejenže na jaře vyhrála všech osm domácích utkání, ještě v nich nastřílela úžasných 33 branek.

Tabulka německé Bundesligy