Střelec s českými kořeny se sám odrovnal, Kolín přesto jasně zvítězil. Hertha je na hraně pádu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Střelec s českými kořeny se sám odrovnal, Kolín přesto jasně zvítězil. Hertha je na hraně pádu
Hráči Kolína nad Rýnem slaví jednu z pěti branek v síti Herthy Berlín.
Hráči Kolína nad Rýnem slaví jednu z pěti branek v síti Herthy Berlín.AFP
Fotbalisté Kolína nad Rýnem se poprvé v aktuálním ročníku Bundesligy dočkali dvou po sobě jdoucích výher, když ve 32. kole porazili doma Herthu 5:2. Skóre rychle otevřel svou třetí trefou z posledních dvou zápasů Davie Selke, jehož matka pochází z Česka. Ještě na podzim hráč hostů se sice při svém zásahu zranil a musel opustit hřiště, Kozlové však i bez něj zvládli následnou přestřelku a zásluhou vítězné branky Ellyese Skhiriho získali všechny body. Berlíňané zůstali dvě kola před koncem soutěže na poslední příčce tabulky.

Kolín si v nedávném období připsal několik zajímavých výher, včetně té poslední v Leverkusenu, všech se však dočkal na hřištích soupeřů. Doma vyhrál naposledy v polovině února, přičemž tuto nelichotivou šňůru Kozlů nutně potřebovala prodloužit Hertha. Ta si zachránila naději na udržení se mezi německou elitou skalpem Stuttgartu, na alespoň barážovou 16. příčku ale nadále ztrácela tři body.

Přestože sestupem ohrožená Hertha začala aktivně, z úvodní střely Kozlů inkasovala. Na centrovaný míč z pravé strany vyskočil nejvýše Selke, který přesnou hlavičkou s nasazením vlastního zdraví prolomil bezbrankový stav. Diváci však viděli vyrovnávací trefu už v 18. minutě po zásahu Lucase Tousarta, jenž v pokutovém území využil zmatku nastalého po individuální akci Marca Richtera.

Kolín nad Rýnem – Hertha 5:2

Několik minut poté podržel svůj celek neskutečným zákrokem proti hlavičkovému pokusu do protipohybu Oliver Christensen. Die Alte Dame navíc krátce nato z rychlého kontru sama udeřila, když se ze skvělé střelecké pozice nemýlil zkušený útočník Stevan Jovetič. Ještě před odchodem do šaten ovšem viděli diváci další obrat. Nejprve hlavičkou skóroval Timo Hübers a o chvíli později si po povedeném protiútoku připsal do svých statistik trefu Skhiri.

Po návratu hráčů na trávník se musel opět předvést Christensen. Tentokrát zlikvidoval pokus z bezprostřední blízkosti Steffena Tiggese. Dánský gólman zasahoval i v 58. minutě po zpackaném rohovém kopu svého celku. Kozlové trestuhodně nevyužili protiútok a z následného rohového kopu pak zaznělo břevno po další hlavičce Hüberse.

Po chybě stopera Jonase Hectora téměř opět vyrovnala Hertha, Jessic Ngankam však tváří v tvář brankáři na hranici malého vápna selhal. Jeho minelu potrestal v 69. minutě skvěle hrající Hübers, jehož famózní gólová patička připomínala počínání těch nejlepších světových kanonýrů.

Pátý direkt pak odevzdaným hostům přidal Denis Huseinbašič a zapsal si čtvrtý úspěšný ligový zásah v této sezoně. Hertha se tak třetí venkovní porážkou za sebou dostala na hranu sestupu do nižší soutěže.