Bezzubý Dortmund poprvé v novém roce klopýtl, Heidenheim potvrdil domácí sílu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bezzubý Dortmund poprvé v novém roce klopýtl, Heidenheim potvrdil domácí sílu

Dortmund trochu překvapivě ztratil.
Dortmund trochu překvapivě ztratil.AFP
Hráči Borussie Dortmund nepotvrdili stoprocentní lednovou bilanci a v předehrávce 20. kola Bundesligy jen remizovali v Heidenheimu 0:0. Zápas se přitom mohl naklonit na kteroukoliv stranu, neboť největší šanci domácích zahodil už v první půli Tim Kleindienst (28) a na druhém konci hřiště zase rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal gól Donyella Malena (25). Nováček tak po třech remízách přidal dělbu bodů také proti velkému favoritovi a zároveň opět ukázal dobrý výkon před vlastním publikem, kde od startu ročníku padl jen dvakrát.

Heidenheim – Dortmund 0:0

Neprostupnost obrany nováčka soutěže poznali hráči BVB záhy po úvodním hvizdu. Žlutým nebyla nic platná velká převaha v držení míče, defenziva Heidenheimu jim totiž umožňovala pouze kombinaci v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

V první obrovské příležitosti se tak na druhé straně hřiště ocitl Kleindienst, kterému při laxní rozehrávce namazal před odkrytou branku Salih Özcan, zkušený útočník ale z otočky mířil nad břevno. Krátce nato selhal Němec znovu, když z malého vápna hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Jako první se tak z gólu radovali fanoušci hostů, jenže nabíhající Malen dostal přihrávku v ofsajdu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran se hráči Dortmundu přiblížili k brance domácího celku, Kevin Müller však proti jejich zakončením stále nemusel zasahovat. V 64. minutě si nabíhal do volného předbrankového prostoru Kleindienst, avšak přihrávka Marnona Busche byla příliš dlouhá. V 74. minutě se BVB připomnělo střelou z kopačky Oleho Pohlmanna, i on ale zamířil nad.

Poprvé ve druhé půli vypálil mezi tři tyče v 80. minutě Nico Schlotterbeck, zamířil však přesně na gólmana. Další šanci pak zaznamenal Füllkrug, premiérový obtížný zákrok ale předvedl Müller. Závěrečnou příležitost si připsal domácí Kevin Sessa, jehož hlavička z malého vápna proletěla těsně vedle vzdálenější tyče.

Tabulka Bundesligy