Bild: Frankfurt se dohodl s Plzní na přestupu útočníka Durosinmiho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bild: Frankfurt se dohodl s Plzní na přestupu útočníka Durosinmiho

Rafiu Durosinmi bude od jara nastupovat s největší pravděpodobností v Bundeslize.
Rafiu Durosinmi bude od jara nastupovat s největší pravděpodobností v Bundeslize.Profimedia
Plzeňský fotbalový útočník Rafiu Durosinmi (20) je blízko přestupu do bundesligového Frankfurtu. Podle deníku Bild jsou oba kluby domluvené na přestupové částce devět milionů eur (asi 222,3 milionů korun). Pokud momentálně zraněný Nigerijec projde čtvrteční zdravotní prohlídkou, podepíše v šestém týmu německé ligy smlouvu do léta 2028.

O Durosinmiho přestupu se spekuluje už delší dobu. Tiskový mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík před týdnem uvedl, že Viktoria na nejlepšího střelce týmu nedostala žádnou konkrétní a adekvátní nabídku. Podle Bildu nyní zástupci obou klubů dospěli k dohodě.

Rodák z Lagosu se v říjnu podrobil operaci poškozených vazů v koleně a minimálně do konce roku si nezahraje. Před zraněním dal v této ligové sezoně šest gólů, další tři branky přidal v předkolech Evropské konferenční ligy.

Do Plzně přišel Durosinmi v lednu z Karviné na hostování, které se v létě změnilo v přestup. V české nejvyšší soutěži má 192 centimetrů vysoký útočník na kontě 45 zápasů, 13 gólů a šest asistencí.