Schick nasázel hattrick za poločas. Wolfsburg padl s Bayernem, Gladbach s Frankfurtem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick nasázel hattrick za poločas. Wolfsburg padl s Bayernem, Gladbach s Frankfurtem
Aktualizováno
Patrik Schick dal svůj druhý bundesligový hattrick, zkompletoval jej za 16 minut prvního poločasu.
Patrik Schick dal svůj druhý bundesligový hattrick, zkompletoval jej za 16 minut prvního poločasu.AFP
Patrik Schick se po vleklém zranění třísel rozehrál do skvělé formy, Bochumi v 16. kole Bundesligy nastřílel tři góly. Poprvé od loňského října nastoupil v základní sestavě Leverkusenu v nejvyšší německé soutěži, ve 29. minutě byl faulován ve vápně a penaltu sám proměnil. Za dvě minuty se prosadil znovu, tentokrát ze hry, a před přestávkou završil hattrick hlavičkou po rohu. Druhé domácí výhře Unionu a tím i posunu z barážové pozice přispěl Alex Král, jenž nastoupil v 62. minutě. Václav Černý naskočil v závěru do utkání s Bayernem, které Wolfsburg prohrál 1:2, Tomáš Čvančara byl coby střídající hráč Mönchengladbachu u otočky Frankfurtu z 0:1 na 2:1.

Leverkusen – Bochum 4:0

Aktivní přístup hostujících dělal zpočátku ospalému Leverkusenu problémy a předpokládaný rozdíl ve kvalitě soupeřů nebyl v BayAreně znát. Vše se ale změnilo krátce před odehranou půlhodinou. Unikajícího Schicka totiž nedovoleně zastavil hostující brankář Manuel Riemann, čímž dopřál Bayeru pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil sám český útočník a ranou k levé tyči otevřel skóre.

Dvě minuty nato navíc předvedl svou rychlost na pravé straně Jeremie Frimpong, po úprku vpřed narýsoval přesný pas před bránu pro volného Schicka a ten se tváří v tvář Riemannovi opět nemýlil. Pohádkový poločas pak Schick v nastavení zakončil přesnou hlavičkou po rohu, a zvýšil tak na rozdíl tří branek.

Schick dal druhý gól po rychlé akci přes celé hřiště.
Schick dal druhý gól po rychlé akci přes celé hřiště.Opta by Stats Perform

Další radost domácích přišla po hodině hry, kdy se po centru Alejandra Grimalda prosadil ze vzduchu Robert Andrich. Videorozhodčím odhalený ofsajd Floriana Wirtze ho ovšem o gól připravil. Schickovým představením se nechtěla nechat zahanbit dosavadní jednička na hrotu Farmaceutů Victor Boniface, jenž dvě minuty po vystřídání právě českého forvarda přidal svou 10. branku v letošní ligové sezoně. Adam Hložek nastoupil v 73. minutě.

Union Berlín – Kolín n. R. 2:0

Obrázek z úvodu utkání plně odpovídal tabulkovému postavení zúčastněných celků. Hra od vápna k vápnu se po necelé půlhodině znelíbila Ericu Martelovi, dalekonosná rána hostujícího záložníka ale prosvištěla jen zhruba metr nad břevnem domácí branky. Kozlové si od té doby užívali míče častěji než soupeř a z jejich kopaček se konečně začaly rodit také vyložené šance. Ve 38. minutě doputovala tečovaná přihrávka až k Denisi Huseinbašičovi, přízemním pokusem z otočky ovšem na pozorného Frederika Rönnowa nevyzrál.

Dánský gólman byl před odchodem do kabin v permanenci ještě několikrát. Nejprve zneškodnil pohotovou střelu svého krajana Rasmuse Carstensena z hranice šestnáctky a překonat se nenechal ani pohotovou dorážkou. Jeho zákroky navíc po změně stran dostaly punc na druhém konci hřiště. Benedict Hollerbach se prosmýkl do vápna, kličkou oklamal obránce a nechytatelnou pumelicí na přední tyč otevřel skóre. Mladý Němec mohl jen za pár desítek sekund skórovat znovu, tentokrát jej však vychytal Marvin Schwabe.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hry se na hřiště dostal také Král. A když se k němu zhruba 20 minut před koncem snesl míč na levé polovině šestnáctky, mohl český záložník zaznamenat pojistku. Jeho pokusu placírkou na zadní tyč ale chyběla razance i přesnost, a opět tak vynikl Schwabe. Co se nepovedlo Královi, zvládl v 78. minutě David Datro Fofana. Host z Chelsea obdržel na hranici vápna kolmici od Kevina Vollanda a povedenou ranou propálil Schwabeho.

Wolfsburg – Bayern 1:2

Zkraje zápasu vypadali obránci zdánlivě lépe připraveni, jenže pouze do deváté minuty, kdy Harry Kane narazil na pozorného Koena Casteelse v bráně domácích. Hosté se však přesného zásahu přece jen dočkali. Ve 33. minutě totiž mazaně obelstili obranu Vlků a Jamal Musiala neměl se zakončením hlavou sebemenší problém. Náskok ještě v první půli zvýšil Kane, jenž nádherně namířenou střelou trefil pravý horní růžek branky. Wolfsburg se ale nepoložil. V nastavení snížil na 1:2 Maximilian Arnold, na něhož obrana úřadujícího mistra úplně zapomněla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Niko Kovač vyslal na hřiště v prvních minutách druhé půle novou krev a zejména Rogerio se ukázal v dobrém světle. Manuel Neuer ale vykopnutím míče předvedl, že na střelu Brazilce z 59. minuty byl připraven. Ani mistr si však vzhledem k těsnému náskoku nemohl dovolit ubrat plyn, což ukázal opět Kane. Jeho pokusu o 15 minut později nechybělo moc, aby skončil v síti, Casteels se ale naněkolikrát balonu zvládl zmocnit a zabránil inkasování. Zásahy belgického gólmana však k bodům pro domácí nevedly.

Frankfurt – Mönchengladbach 2:1

Lépe si s úvodem utkání poradili domácí, kteří si vytvořili první příležitosti. V obou případech ovšem selhal Ansgar Knauff, který nejdříve prováhal správný okamžik na zakončení a následně nepřesně přihrával osamocenému Omaru Marmoushovi. Ve 23. minutě se pokusil překvapit gólmana ranou zpoza vápna Willian Pacho, mířil ale nad branku. Domácí diváky vyděsil vlastní obránce, který přihrával nepřesně na gólmana a míč směřoval do prázdné branky, Kevin Trapp se však stihl vrátit.

Prvního zásahu se ale přece jen dočkali hosté, když po rohu dostal příliš prostoru Maximilian Wöber, který po vysokém výskoku rozvlnil síť. Úvodní branka sice pozvedla výkon hostů, k další gólovce už ale v prvním poločase nevedla. Po změně stran ovšem opět dominoval Frankfurt, avšak znovu měl problém vytvořit si větší gólovou příležitost. Až v 55. minutě se po krásné individuální akci dostal k zakončení Knauff, jeho přízemní ránu na zadní tyč ale vytěsnil gólman.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hry se ke střele z hranice půlkruhu odvážil hostující Manu Koné, mířil však těsně vedle. V 71. minutě pálil z přímého kopu Fares Chaïbi, jeho slabý přízemní pokus mnoho starostí gólmanovi nenadělal. Frankfurtu tak pomohlo až vyloučení střelce Wöbera v 89. minutě. O tři minuty později totiž vyskočil na vysoký centr osamocený Buta, který elegantním oblouček srovnal. Pohromu pro hosty poté dokonal Robin Koch, který v sedmé minutě nastavení ve skluzu z bezprostřední blízkosti završil obrat.

Heidenheim – Freiburg 3:2

Freiburg nadějně rozjetý duel ztratil. Za úspěchem ho táhl dvoubrankový Lucas Höler, který už v sedmé minutě s přehledem zakončil povedenou akci svého týmu a po hodině hry si za vyrovnaného stavu zkušeně poradil i s pokutovým kopem. V 84. minutě však nejprve vyrovnal Tim Kleindienst, jenž byl mezi lety 2015 a 2019 kmenovým hráčem bádenského celku, a v nastavení obrat dokonal vlastním gólem Matthias Ginter. Nováček soutěže tak vyhrál potřetí v řadě, dvakrát přitom otáčel nepříznivě se vyvíjející utkání až ve druhé půli.

Stuttgart – Augsburg 3:0

V 18. minutě poprvé rozvlnil soupeřovu síť Deniz Undav, jenž se po rohovém kopu dostal k ostré střele, na kterou brankář neměl nárok reagovat. Krátce před odchodem do šaten vstřelil již 17. letošní ligový gól Serhou Guirassy a definitivně tak nasměroval domácí celek za vítězstvím. Domácí zároveň už v této fázi soutěže dosažením 34 bodů překonali svůj zisk za celý minulý ročník. Tomáš Koubek sledoval duel znovu jen z lavičky.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport