Davies a Real Madrid? Kanaďan spekulace neřeší. V Bayernu se cítím velmi dobře, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Davies a Real Madrid? Kanaďan spekulace neřeší. V Bayernu se cítím velmi dobře, říká

O Daviesově budoucnosti se spekuluje již několik měsíců.
O Daviesově budoucnosti se spekuluje již několik měsíců.Profimedia
Patří mezi velmi žádané zboží. Na své soupisce by si ho přál snad každý trenér. Kanadský fotbalista Alphonso Davies (23) se však soustředí výhradně na své výkony v dresu Bayernu Mnichov. Jak ale dopadne vábení Realu Madrid?

Po příští sezoně (2024/25) Daviesovi končí smlouva a bavorský klub se ji už delší dobu snaží prodloužit. Zatím však neúspěšně, což dává prostor spekulacím o jeho možném odchodu do Realu Madrid. Právě pro španělský velkoklub má být totiž prioritou.

Samotný hráč a klub jednají o nové smlouvě od loňského roku. Kamenem úrazu jsou ale platové podmínky. V současné době Kanaďan vydělává sedm milionů eur ročně a podle některých zdrojů by si rád polepšil na 15, což Bayern odmítá. I přes odlišné představy měl nastat krok ke zlepšení a dohoda by nemusela být tak daleko.

Další přestupy a spekulace

Davies přišel do Bayernu před pěti lety z Vancouveru Whitecaps. Účastník MLS za něj dostal 10 milionů eur a investice se vyplatila. V mnichovském dresu odehrál 179 zápasů, vstřelil devět gólů a vypracoval se v jednoho z nejlepších levých obránců planety.

"V Bayernu se cítím velmi dobře. Hraji za velký klub, jeden z největších v Evropě. Zůstávám soustředěný a vydávám ze sebe to nejlepší pro klub i fanoušky," řekl Davies.

Real už údajně sám Daviese požádal, aby v Bavorsku neprodlužoval smlouvu, což by mu usnadnilo letní přestup. Španělská média hovoří o částce v rozmezí 40 až 50 milionů eur.

"Ještě v roce 2020 o mém angažmá prakticky nikdo neuvažoval. Byl jsem poměrně neznámý fotbalista a čekala mě dlouhá cesta. Udělal jsem však velké pokroky, i když samozřejmě ne každý zápas byl ideální. Na světě je jen velmi málo hráčů, kteří během své kariéry podávají stoprocentní výkony v každém zápase," dodal Davies.