Ducksch chytil střeleckou slinu a zkomplikoval Stuttgartu boj o druhé místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ducksch chytil střeleckou slinu a zkomplikoval Stuttgartu boj o druhé místo
Marvin Ducksch dal při vítězství nad Stuttgartem 2:1 oba góly Werderu.
Marvin Ducksch dal při vítězství nad Stuttgartem 2:1 oba góly Werderu.AFP
Stuttgart nepotvrdil skvělou formu, když v utkání 30. kola Bundesligy prohrál v Brémách 1:2 a přišel o sérii 11 zápasů bez porážky. Domácí dali úvodní branku ve 28. minutě, kdy se ze značky penaltového puntíku prosadil Marvin Ducksch, jenž krátce po změně stran přidal i rozhodující trefu. Werder tak vyzrál na neoblíbeného soupeře teprve podruhé z posledních devíti vzájemných duelů a zamotal souboj o druhou příčku. Na té se momentálně nachází Bayern s tříbodovým náskokem právě na Šváby. Mohuč uhrála remízu 1:1 ve Freiburgu a poprvé od srpna opustila pásmo sestupu.

Brémy – Stuttgart 2:1

Hráči Brém byli v minulém kole svědky mistrovských oslav v Leverkusenu, kde zároveň zaznamenali sedmý zápas v řadě bez vítězství. Ani tentokrát se jim příliš velké naděje na tři body nedávaly, na jejich stadion totiž přijel rozjetý Stuttgart, jenž i díky působivé sérii bez porážky kráčel vstříc Lize mistrů.

Favorit zápasu si již v páté minutě vytvořil výbornou šanci. Skákavý míč našel Denize Undava, ten ale z voleje trefil pouze hlavu vyběhnutého Michaela Zetterera. Bojovní domácí svého soupeře napadali od rozehrávky brankáře a byli velmi aktivní.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 28. minutě jim byla odměnou penalta, jíž tvrdou střelou do pravého dolního rohu proměnil Ducksch. Obrana zelenobílých fungovala v prvním poločase velmi dobře a veškeré rozvíjející se akce Stuttgartu dokázala uhasit. Minutu před poločasem však Werder zachránilo před inkasováním břevno, které orazítkoval hlavičkující Undav.

Parádní start druhé půle si připravil střelec úvodní trefy Ducksch. Čtyři minuty po hvizdu nacentroval do středu vápna Romano Schmid fantastický balon, který německý útočník uklidil do sítě. Švábové se hnali za zdramatizováním, které měl v 68. minutě na hlavě Angelo Stiller, jeho střela ale skončila pouze nad brankou.

Duckschovy statistiky proti Stuttgartu.
Duckschovy statistiky proti Stuttgartu.Opta by Stats Perform

Tlak hostujícího celku se vyplatil o tři minuty později. Míč se v závaru před brankářem odrazil na kopačku Undava a ten jej doklepl mezi tři tyče. Werder po celý zbytek zápasu bránil své těsné vedení, které se mu i přes obrovský tlak soupeře podařilo udržet. Brémy tak prolomily mizernou formu a doma překvapivě získaly tři body.

Freiburg – Mohuč 1:1

Freiburg se dostal do vedení po situaci z šesté minuty, kdy stejně jako v minulém zápase zafungovala spolupráce mezi Ricu Dóanem a Michaelem Gregoritschem, přičemž tentokrát se z branky radoval vytáhlý Rakušan. O záchranu bojující Die Nullfünfer ovšem dokázali odpovědět ještě před pauzou, když se ve skluzu prosadil odchovanec hostů Jonathan Burkardt.

Tabulka Bundesligy