Hattrick Hacka Gladbachu na Hoffenheim nestačil. Darmstadt uťal hororovou sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hattrick Hacka Gladbachu na Hoffenheim nestačil. Darmstadt uťal hororovou sérii
Pavel Kadeřábek pádí za úspěšným střelcem Grischou Prömelem.
Pavel Kadeřábek pádí za úspěšným střelcem Grischou Prömelem.AFP
Hoffenheim porazil doma ve 30. kole Bundesligy Mönchedgladbach 4:3. V dresu Hříbat se sice hattrickem blýskl Robin Hack, jenže ani jeho skvělé vystoupení nezabránilo třetí porážce hostů z posledních čtyř zápasů. O domácí výhře totiž v nastavení rozhodl Anton Stach. Do utkání zasáhlo trio českých aktérů, v základní sestavě se objevil Pavel Kadeřábek, od 69. minut nastoupil Tomáš Čvančara a v závěru se na hřiště podíval i David Jurásek. Wolfsburg bez Václava Černého přerušil sérii dvou porážek a v boji o záchranu zapsal důležitou výhru nad Bochumí. Darmstadt uspěl v Kolíně, zvítězil poprvé od října a alespoň prozatím odvrátil jistotu sestupu. Lipsko veze tři body z Heidenheimu.

Hoffenheim – Mönchengladbach 3:2

Prvotřídním zákrokem se blýskl v 18. minutě Moritz Nicolas, jehož poprvé vyzkoušel nebezpečnou dělovkou z pravé strany vápna Kadeřábek. Po půl hodině hry našel dlouhým centrem Grischa Prömel hlavu Maximiliana Beiera, ten ale zamířil pouze do brankové konstrukce.

O čtyři minuty později se hosté po riskantní rozehrávce Nicolase zmocnili míče a Andrej Kramarič ho naservíroval před branku nehlídanému Woutu Weghorstovi, jenž hostujícího gómana bez problémů prostřelil. Radost domácím ale záhy zkazil Hack, který si na polovině hřiště narazil s Alessanem Pléou a po dlouhém náběhu překonal Olivera Baumanna.

Hackovy statistiky proti Hoffenheimu.
Hackovy statistiky proti Hoffenheimu.Opta by Stats Perform / AFP

Krátce po změně stran své zaváhání napravil Nicolas, jenž nejprve pouze sledoval nastřelenou tyč Weghorsta, následně ale krásně zneškodnil dorážku Kramariče. O chvíli později vyzkoušel štěstí Kadeřábek, z hrany vápna ale pálil nad.

Před hodinou hry si navedl míč k pravé straně pokutového území Prömel, který fantasticky mířenou dělovkou na zadní tyč vrátil domácím vedení. O srovnání usiloval v 64. minutě Stefan Lainer z úhlu ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Naopak po krásném sólu mezi několika obránci vypálil z hrany půlkruhu Ozan Kabak a navýšil vedení modrobílých.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jeho gól nabral na důležitosti v 78. minutě, kdy na zadní tyči hlavičkoval osamocený Hack. Ani tím ovšem gólová slina německého útočníka nekončila. V 89. minutě využil přílišného vystoupenení Baumanna a z pravé části hřiště zvolil místo centru střelu na bližší tyč, která zapadla do sítě. Hoffe se ovšem ještě zmohlo k odpovědi, vítězství domácím uařídil Stach.

Wolfsburg – Bochum 1:0

Souboj dvou celků nacházejících se jen těsně nad pásmem sestupu rozhodl ve prospěch Vlků na konci první půle Jonas Wind. Dánský kanonýr, který v německé nejvyšší soutěži prožívá střelecky nejpovedenější sezonu, se trefil už podesáté. Hubenému vítězství, jež domácí vzdálilo od sestupových vod, tentokrát nepřihlížel Václav Černý, který se vůbec neobjevil v zápasové nominaci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Heidenheim – RB Lipsko 1:2

Lipsko si ziskem důležitých tří bodů pojistilo čtvrtou příčku před dotírajícím Dortmundem. O vítězství Býků proti vzdorujícím domácím rozhodl až v 85. minutě Loïs Openda, který vstřelil už svou 23. branku v ročníku. Celek z Bádenska-Württemberska tak nakonec během krátké doby třetí celek z elitní čtyřky soutěže o body nepřipravil.

Kolín n. R. – Darmstadt 0:2

Darmstadt přerušil hororovou sérii 22 ligových utkání bez výhry. Teoretickou šanci na setrvání v nejvyšší německé soutěži zajistil Die Lilien v 57. minutě sváteční střelec Christoph Klarer, který po zmatcích po rohovém kopu propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na něj ještě v závěru druhým úspěšným zásahem navázal švédsjý forvard Oscar Vilhelmsson. Kolín naopak nevyužil šanci posunout se blíže alespoň 16. pozici zaručující baráž, kterou momentálně okupuje Mohuč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy