Kane věří, že může překonat Lewandowského rekord. Potřebuje k tomu šest gólů ve třech zápasech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kane věří, že může překonat Lewandowského rekord. Potřebuje k tomu šest gólů ve třech zápasech

Kane v sobotu proti Eintrachtu Frankfurt dvakrát skóroval.
Kane v sobotu proti Eintrachtu Frankfurt dvakrát skóroval.AFP
Anglický útočník Harry Kane (30), který vstřelil oba góly Bayernu Mnichov při sobotní domácí výhře 2:1 nad Eintrachtem Frankfurt, prohlásil, že věří, že překoná rekord v počtu vstřelených branek v Bundeslize za jednu sezonu. Držitelem dosavadního rekordu je Robert Lewandowski (35) s 41 góly, Kane jich má v současné době na kontě 35.

Bayern Mnichov – Frankfurt 2:1

Kane hraje v Německu svou první sezonu a má na kontě už 35 ligových gólů z 31 zápasů. K vyrovnání Lewandowského rekordu, který dal v sezoně 2020/21 41 branek, mu tak chybí šest tref. "Je to možné, ale samozřejmě musím ještě přidat," řekl Kane, kterému zbývají tři zápasy na to, aby rekord při nejmenším dorovnal.

"Příští týden musím vstřelit pár gólů. Je to blízko, mám to na dosah," neztrácí anglický kanonýr sebevědomí. "Samozřejmě záleží na posledních zápasech. Ale bylo hezké, že jsem přidal pár gólů i proti Frankfurtu a pomohl týmu k výhře," pokračoval.

Kane v sobotním utkání nejprve využil skvělého průniku záložníka Konrada Laimera a po devíti minutách poslal Bayern do vedení, ve druhém poločase pak přidal trefu z penalty. V tomto ročníku Bundesligy kapitán anglické reprezentace skóroval proti 16 ze 17 soupeřících týmů, na uzdě ho udržela jen obrana Freiburgu.

Bývalý útočník Tottenhamu má nyní na kontě 42 gólů napříč soutěžemi, což je jeho historicky nejlepší výsledek v jedné sezoně. Další zápas ho čeká v úterý v semifinále Ligy mistrů na domácí půdě proti Realu Madrid.

"Doufám, že si toto sebevědomí přenesu i do úterního zápasu," věří Kane. "Bude to velmi těžký zápas, budeme muset zopakovat výkon, který jsme ve čtvrtfinále předvedli proti Arsenalu – spíš budeme muset být ještě lepší," domnívá se rodák z Londýna a dodává: "Real Madrid je skvělý tým, klub má v této soutěži velkou historii."

Pro Kanea to bude vůbec první zápas v semifinále Ligy mistrů. V sezoně 2018/19 jej ještě v dresu Tottenhamu pro zranění vynechal, vrátil se až na finále. To jeho tým prohrál s Liverpoolem 0:2.

Tabulka Bundesligy