Klopp ocenil skvělou práci Xabiho Alonsa: Pomáhá mu i to, že byl trenérem už v době, kdy ještě hrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp ocenil skvělou práci Xabiho Alonsa: Pomáhá mu i to, že byl trenérem už v době, kdy ještě hrál

Klopp pochválil Xabiho Alonsa za jeho práci v Leverkusenu.
Klopp pochválil Xabiho Alonsa za jeho práci v Leverkusenu.Profimedia
Xabi Alonso (42) je podle Jürgena Kloppa (56) z Liverpoolu hvězdou nastupující trenérské generace. "Už jako hráč byl světovou třídou," pronesl na adresu úspěšného kouče Leverkusenu.

Klopp má před sebou s Liverpoolem utkání na půdě Brentfordu, kde bude usilovat o setrvání v čele Premier League, ale na tiskové konferenci si našel čas i na to, aby vyjádřil obdiv k Alonsovi. Dvaačtyřicetiletý Španěl, jenž s Leverkusenem kraluje Bundeslize, má být v hledáčku Reds, které německý manažer v létě po devítiletém působení opustí. "Xabi odvádí skvělou práci," řekl Klopp směrem k výkonům Bayeru Leverkusen.

Die Werkself vedou Bundesligu a jsou na nejlepší cestě k historicky prvnímu ligovému titulu. Leverkusen navíc ještě neutrpěl porážku. "Jak rychle zformoval tým podle svých představ. Za krátkou dobu je na něm znát jeho rukopis. Xabi je vynikajícím trenérem nové generace. Už jako hráč byl světovou třídou a pomáhá mu i to, že byl trenérem už v době, kdy ještě hrál," uvedl Němec.

Klopp pochválil Xaviho Alonsa.
Klopp pochválil Xaviho Alonsa.Opta by Stats Perform

"Fotbal, který hraje, týmy, které sestavuje, přestupy, které udělal, to je opravdu výjimečné," pokračoval Klopp ve chvále. Němec si užívá, když vidí, jak se nová generace trenérů prosazuje. "Dinosauři - chcete-li Ancelotti, Mourinho, Guardiola a možná i já - nebudou v oboru dalších dvacet let. Dobře, možná Mourinho, ale ostatní rozhodně ne," uzavřel bývalý dlouholetý kormidelník Dortmundu nebo Mohuče.

Alonso během hráčské kariéry nastupoval za Liverpool mezi lety 2004 až 2009 a pomohl k výhře v Lize mistrů nebo FA Cupu. Následně hrál za Real Madrid a Bayern Mnichov.

Livesport Daily #195: Protesty fanoušků v Bundeslize mají šanci na úspěch, říká expert Vaculík
Livesport