Schick pomohl nahrávkou k výhře Leverkusenu 4:1, Hložek si proti Hertě nezahrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schick pomohl nahrávkou k výhře Leverkusenu 4:1, Hložek si proti Hertě nezahrál

Aktualizováno
Schick pomohl nahrávkou k výhře Leverkusenu 4:1, Hložek si proti Hertě nezahrál
Schick pomohl nahrávkou k výhře Leverkusenu 4:1, Hložek si proti Hertě nezahrálProfimedia
Leverkusen si poradil ve 23. kole Bundesligy s nevýrazně hrající Herthou 4:1. Důležitou postavou jednoznačného souboje se stal Jeremie Frimpong (22). Nizozemský krajní bek nejprve asistoval u úvodního gólu a ve 21. minutě se pak sám prosadil. Jeden z nejproduktivnějších hráčů Bayeru v sezoně se však následně zranil a musel střídat. Patrik Schick (27) se dostal na trávník až ve druhé půli, zatímco Adam Hložek (20) do utkání nezasáhl vůbec.

Leverkusen – Hertha 4:1

Fotbalisté v červených dresech se od úvodního hvizdu tlačili do útoku. Jako první přetavil převahu Bayeru v gól Sardar Azmoun, který dokonale využil přesné přihrávky Frimponga před bránu a propálil všechny bránící hráče. Krátce nato málem srovnal Marco Richter, jenže jeho technický obstřel těsně minul levou tyč.

Ve 21. minutě zopakoval Leverkusen první gólovou akci a navýšil své vedení. Tentokrát však Frimpong nepřihrával, ale sám skóroval. Domácí na trávníku dominovali až do konce prvního poločasu a nedovolili soupeři ani jedno zakončení do prostoru brány.

Forma Leverkusenu.
Forma Leverkusenu.Livesport

Zdramatizovat duel se pokusil v 50. minutě Dodi Lukebakio, jenže jeho přízemní ránu bez problému vyrazil Lukáš Hradecký. Šance hostů definitivně utnul po hodině hry Moussa Diaby. Francouzský křídelník z úhlu prostřelil svým osmým ligovým zásahem Olivera Christensena.

Celek z hlavního města se přece jen snížení dočkal, když penaltu po faulu Timothyho Fosu-Mensaha proměnil Lukebakio. Tečku za gólovými hody v BayAreně udělal v 73. minutě Amine Adli. Ten jen chvíli po příchodu na hřiště zamířil z hranice vápna přesně do dolního růžku brány hostů, k čemuž mu asistencí pomohl Schick.

Hertha tak prohrála už sedmý venkovní duel v řadě. V příštím kole 11. března přivítá Mohuč, Leverkusen se o den později představí v Brémách.

Livesport hráč utkání: Jeremie Frimpong (Leverkusen)

Wolfsburg – Frankfurt 2:2

Zápas ve Wolfsburgu navíc tuto nepříjemnou statistiku hned v úvodu potvrdil. Po 10 minutách vyslal Yannick Gerhardt perfektní přihrávkou do samostatného úniku Omara Marmoushe, který elegantní kličkou obešel Kevina Trappa a do odkryté brány už neměl problém skórovat. Ve 22. minutě ale vyrovnal Randal Kolo Muani, jenž se dokonale zavěsil do vzduchu, kde si našel centrovaný míč z pravé strany a přesnou hlavičkou potěšil fanoušky hostů.

O chvíli později mohli příznivci Frankfurtu slavit podruhé, když se nádhernou střelou do šibenice z hranice vápna prezentoval Ndicka. Ještě před odchodem do šaten ale stihl vyvážit misky vah aktivní Gerhardt.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport

Druhá půle nenabízela tak atraktivní podívanou jako ta první. Po hodině hry ale přece jen zahrozili Die Wölfe zásluhou muže zápasu, Gerhardta, jemuž narýsoval milimetrově přesný pas Jakub Kamiňski. Ke smůle domácích fanoušků se však 28letý Němec dostal příliš blízko k Trappovi, kterého se mu přelobovat nepodařilo.

V 72. minutě usměrnil Jesper Lindström do sítě prudký pas od Kolo Muaniho. Brance však předcházel ofsajd, v němž se ocitl smolař finále posledního mistrovství světa. Po chybném vyběhnutí domácího gólmana pak ještě mohl v závěru rozhodnout Ndicka, z těžké pozice ale trefil spojnici tyče a břevna.

Stejně jako v loňské sezoně tak vzájemný duel hraný ve Wolfsburgu skončil remízou. Vlci v příštím kole 12. března přivítají Union Berlín, na stadion Frankfurtu o den dříve přijede Stuttgart.

Livesport hráč utkání: Yannick Gerhardt (Wolfsburg)