Leverkusen nepolevuje, překážkou mu nebyla ani Mohuč. Bayern se vrátil do zápasu s Lipskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen nepolevuje, překážkou mu nebyla ani Mohuč. Bayern se vrátil do zápasu s Lipskem

Aktualizováno
Leverkusen letos v lize pětkrát vyhrál a jednou remizoval.
Leverkusen letos v lize pětkrát vyhrál a jednou remizoval.AFP
Bayer Leverkusen pokračuje na vlně skvělé formy a v 6. kole německé Bundesligy si vyšlápl na Mohuč, kterou na jejím hřišti porazil 3:0. Adam Hložek (21) přišel do hry už za rozhodnutého stavu v 79. minutě. Druhou ligovou výhru sezony oslavil nováček z Heidenheimu, když porazil Union Berlín s Alexem Králem (25) v sestavě 1:0. Český středopolař viděl v 77. minutě žlutou kartu. Mnichovský Bayern s Lipskem prohrával ve 26. minutě už 2:0, nakonec ale remizoval 2:2. Proměněnou penaltou se o to zasloužil také Angličan Harry Kane (30).

Mohuč – Leverkusen 0:3

Domácí rozehráli utkání ve velkém stylu a na hřišti platili za výrazně lepší tým. Ovšem smůla, která obklopuje zápasy červenobílého celku, o sobě dala vědět již v 18. minutě. Jeremie Frimpong poslal do vápna ostrý centr, který si bránící Sepp van den Berg srazil do vlastní branky. Defenzivní hrubice Nizozemce diametrálně proměnila atmosféru v Mewa Areně.

Tvrdý direkt Mohuč nepoložil, naopak nadále pokračovala v útočném snažení a Leverkusen dokonce nepustila ani k přímému ohrožení branky. Obranný trojlístek Xabiho Alonsa však držel i po 45 minutách hry čisté konto.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po změně stran přišla do té doby největší šance domácích. V 54. minutě se po rohovém kopu k hlavičce dostal Karim Onisiwo a neskutečným kladivem donutil gólmana Lukáše Hradeckého k zákroku. V 59. minutě se skóre měnilo podruhé. K volnému přímému kopu se postavil Alejandro Grimaldo a technickou střelou levou nohou zvýšil vedení Bayeru.

Španělský obránce zaznamenal již druhý gólový zásah. Pár minut nato obrana domácích kapitulovala potřetí a nadobro se vzdala jakéhokoliv bodového zisku. Nádhernou trefou bez přípravy se prezentoval Jonas Hofmann.

Wolfsburg – Frankfurt 2:0

Volkswagen Arenu rozjásal již tradičně Jonas Wind, jenž ve 31. minutě dorazil míč do prázdné brány. Dánský kanonýr se tak v letošním ročníku postaral už o 75 procent gólů svého týmu. Orlům nepomohlo ani vyloučení zkušeného Maria Götzeho krátce před odbitím hodiny odehraného času. Po sérii čtyř ligových remíz v řadě hosté také poprvé prohráli. Václav Černý nahradil na hřišti v 90. minutě právě střelce rozhodující branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kolín n. R. – Stuttgart 0:2

Po bezbrankové první půli rozsekl utkání dvěma trefami host z Brightonu Deniz Undav, jenž se prosadil vůbec poprvé mezi německou smetánkou. Klub z města automobilů tak zapsal už páté vítězství a drží se na nejvyšších příčkách soutěže, naopak Kozlové se s pouhým jedním bodem krčí přesně na opačném pólu tabulky.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Heidenheim – Union 1:0

Hosté byli v podstatě celé utkání nebezpečnějším z obou týmů, avšak ani jeden ze střeleckých pokusů neskončil za zády výborného Kevina Müllera. Naopak nováčkovi soutěže stačil ke skórování přímý kop, jenž do šibenice v 59. minutě zatočil Jan-Niklas Beste. Prohloubil tak výsledkovou mizérii hráčů z hlavního města, kteří padli popáté v řadě. Český záložník Král, který minulý týden absentoval, tentokrát odehrál plnou porci minut, ale do statistik se zapsal pouze žlutou kartou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bochum – Mönchengladbach 1:3

Duel měl v režii francouzský útočník Alassane Pléa, který byl u všech gólu hostů. Nejprve parádní asistencí připravil gól Florianu Neuhausovi a poté se sám dvakrát prosadil. Tomáš Čvančara do utkání naskočil v 64. minutě, a byl tak součástí prvního vítězství Hříbat v letošním ročníku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

RB Lipsko – Bayern 2:2

Krátce po úvodním hvizdu dostal průnikovku za obranu Jamal Musiala, proti němu však v souboji jeden na jednoho uspěl Janis Blaswich. Po skvělé práci Xaviho Simonse velmi špatně rozehrál Sven Ulreich, čehož chtěl využít Emil Forsberg, jenže jeho rána z půlky hřiště se nakonec zakroutila vedle. Tolik štěstí už ovšem německý brankář neměl proti rychlému Loïsovi Opendovi, jenž ho s přispěním teče bránícího Min-Jae Kima překonal střelou na přední tyč.

Pro Bavory bylo o pár minut později ještě hůř. Fantastický roh Davida Rauma našel na zadní tyči Openda, který hlavou přihrál před bránu Castellovi Lukebovi, a ten z voleje vstřelil svůj první gól v Bundeslize.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tým z Mnichova vrátila zpět do hry penalta po nešťastné ruce Benjamina Henrichse a k puntíku se postavil kanonýr Kane. Nejlepší střelec historie Spurs tedy přidal další přesný zásah v novém působišti. Ještě zbývalo dost času, když Leroy Sané utekl domácí obraně a střelou na zadní tyč nedal brankáři žádnou šanci.

Tabulka Bundesligy