Dortmund překvapivě ztratil s Bochumí, obhájce z Mnichova může jít na první pozici

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund překvapivě ztratil s Bochumí, obhájce z Mnichova může jít na první pozici
Bochum vyválčila proti Dortmundu cenný bod.
Bochum vyválčila proti Dortmundu cenný bod.AFP
Fotbalisté Dortmundu překvapivě jen remizovali ve 30. kole Bundesligy na hřišti patnácté Bochumi 1:1. Borussia je na prvním místě o dva body před Bayernem Mnichov. Obhájce titulu může jít do čela tabulky, pokud v neděli porazí doma Hertu Berlín.

Už v 5. minutě po pravé straně pláchl agilní Takuma Asano, jehož odvrácený centr si na hranici vápna našel kapitán Anthony Losilla a nádherně zamířil do vzdálenější šibenice. Šokující začátek ovšem favorita nerozhodil. Ten totiž bleskově vyrovnal, když Donyell Malen poslal napříč vápnem přízemní přihrávku, kterou na zadní tyči doklepl do sítě Adeyemi.

Další gólová akce BVB mohla přijít ve 26. minutě, jenže Juda Bellinghama vychytal brankář a autor vyrovnávací trefy Adeyemi nevměstnal dorážku mezi tři tyče. Jen o chvíli později mířil německý mladík nepřesně znovu, což následně mohl potrestat Asano, díru v obraně hostů však na poslední chvíli zalepil Niklas Süle a srazil Japoncovo zakončení na roh.

Utkání Bochum – Dortmund 1:1

Po změně stran se sice očekával nápor hostů, hráči Bochumi ovšem čerpali z mohutné podpory diváků a rozhodně nebyli horším mužstvem. Jejich aktivitu mohl po hodině hry otupit faul na Adeyemiho uvnitř pokutového území, z pohledu průměrně udělených žlutých karet nejpřísnější rozhodčí v soutěži Sascha Stegemann ale poněkud překvapivě penaltu neodpískal.

Frustrované hráče Borussie probudil až příchod Marca Reuse. Legenda černožlutých, která několik desítek hodin před zápasem podepsala nový kontrakt, přiťukla v 75. minutě míč Youssoufovi Moukokovi, jeho ránu ale fantasticky zneškodnil Manuel Riemann. Totožně si pak zkušený gólman vedl i proti nebezpečnému projektilu Bellinghama. Rozhodnutí nepřinesl ani závěrečný závar, po němž z těsného ofsajdu skóroval hostující Mats Hummels.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport