Leverkusen se vrátil do čela tabulky, Dortmund předvedl pohotový obrat. Union bral bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen se vrátil do čela tabulky, Dortmund předvedl pohotový obrat. Union bral bod

Aktualizováno
Füllkrug (vlevo) měl zásadní podíl na obratu BVB.
Füllkrug (vlevo) měl zásadní podíl na obratu BVB.AFP
Leverkusen porazil ve 12. kole německé Bundesligy Werder Brémy 3:0 a po pouhém dni opět vystřídal na špičce tabulky Bayern Mnichov. Plný počet bodů brala i Borussia Dormund. Ta sice prohrávala ve 28. minutě s Mönchengladbachem už 0:2, ještě před změnou stran ovšem otočila na 3:2 a nakonec zvítězila 4:2. Union Berlín v prvním utkání po propuštění trenéra Urse Fischera uhrál bod. S Augsburgem doma dlouho prohrával, navíc neproměnil penaltu. V 88. minutě se však prosadil Kevin Volland (31) a utnul tak šňůru devíti ligových porážek.

Dortmund – Mönchengladbach 4:2

Atraktivní duel začali lépe hostující hráči, kteří měli ve 28. minutě už dokonce dvoubrankový náskok. Ten jim ale za přetrvávajícího deště nevydržel ani do poločasu, neboť BVB dokázalo v závěrečné čtvrthodině první půle třemi góly překlopit misky vah na svou stranu. Klíčový podíl na tom měl domácí útočník Niclas Füllkrug, jenž kromě nádherné vyrovnávací trefy zaznamenal i asistenci na rozhodující zásah Jamieho Bynoe-Gittense.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

"Hříbata" tak na půdě vestfálského rivala nedosáhla na body už v 10. ligovém duelu v řadě, čemuž nezabránil ani Tomáš Čvančara, který se na trávník dostal ve 46. minutě.

Freiburg – Darmstadt 1:1

Trápícím se hostům dodal vzpruhu v 18. minutě Mathias Honsak s výraznou pomocí teče, odpověď domácích se ale zdála být otázkou času. A přišla ve 35. minutě, kdy po centru uklidil míč do sítě Lucas Höler. Bádenský celek však nemohl být se ziskem bodu příliš spokojený, jelikož se jednalo už o jeho čtvrtou ligovou ztrátu v řadě.

Union – Augsburg 1:1

Hosté šli ve 39. minutě do vedení zásluhou Ermedina Demiroviče, jenž skóroval z penaltového puntíku. Dlouho se i pod dohledem historicky první ženy v roli asistentky Marie-Louise Ety na bundesligové lavičce schylovalo k další prohře pro berlínský celek. V závěru však zavelel ke změně Kevin Volland a přesným zásahem ukončil tristní sérii devíti ligových duelů bez bodového zisku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brémy – Leverkusen 0:3

Werder si zkomplikoval situaci vlastním gólem z deváté minuty, přičemž míč ze sítě nelovil Jiří Pavlenka, který po návratu z marodky seděl pouze na lavičce. Vedení favorita navíc ještě v první půli zvýšil pravý bek Jeremie Frimpong, na nějž necelou čtvrthodinu před koncem duelu navázal kolega z druhé strany hřiště Alejandro Grimaldo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bayer tak nejlepším možným způsobem oslavil 42. narozeniny Xabiho Alonsa. Trenér Die Werkself ve svůj významný den poslal z Čechů na hřiště pouze Adama Hložka, který nastoupil v 81. minutě a do statistik zápasu se nezapsal.

Wolfsburg – Lipsko 2:1

Aktivní nástup přetavili Vlci ve vedení již v deváté minutě, kdy se ze vzduchu prosadil Jonas Wind a potvrdil jemu vlastní střelecký apetit v aktuálním ligovém ročníku. Po změně stran se navíc asistencí podepsal i pod rozhodující zásah Rogéria. Na svůj gólový příděl z konce října proti týmu z východu Německa chtěl navázat také český reprezentant Václav Černý, jenž nastoupil hned od začátku, skórovat se mu ovšem tentokrát nepodařilo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vlci tak z posledních sedmi soutěžních utkání dvakrát zvítězili, přičemž v obou případech právě proti Lipsku. Jednou to bylo v domácím poháru.

Frankfurt – Stuttgart 1:2

Frankfurt zaznamenal premiérovou porážku v Deutsche Bank Parku v aktuálním ročníku německé nejvyšší soutěže. Na vítězství švábského týmu měl lví podíl především Deniz Undav, jenž na hrotu útoku parádně zastoupil unaveného 15gólového snajpra Serhoua Guirassyho a dokázal vsítit dvě branky, které znamenaly vylepšení jeho statistik na sedm tref z posledních sedmi ligových střetnutí. Celkem tento střelecký účet zvládl ve svých úvodních devíti bundesligových startech, čímž vyrovnal klubový rekord.

Tabulka Bundesligy