Kane pálí dál. Skolil Kolín a v Bayernu má víc branek než Lewandowski v první sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kane pálí dál. Skolil Kolín a v Bayernu má víc branek než Lewandowski v první sezoně
Kane osmnáctým gólem skolil Kolín. V Mnichově má lepší začátek než Lewandowski
Kane osmnáctým gólem skolil Kolín. V Mnichově má lepší začátek než LewandowskiProfimedia
Obhájce titulu Bundesligy z Mnichova nezaváhal ani v předehrávce 12. kola, v němž si poradil s Kolínem nad Rýnem 1:0. Bayern nasměroval k šesté ligové výhře v řadě Harry Kane, jenž se při startu v základní sestavě prosadil v posledních osmi duelech napříč soutěžemi. V úvodních dvanácti zápasech má anglický reprezentant již 18 ligových tref, což je o jeden gól více, než měl Robert Lewandowski za celou první sezonu v mnichovském klubu v ročníku 2014/15. Bavoři se posunuli do čela tabulky.

Kolín n. R. – Bayern 0:1

Domácí měli s ofenzivou Bavorů podle očekávání plné ruce práce, protože se hned v úvodu dostali pod silný tlak. Když už to vypadalo, že Kozlové přečkali nástup soupeře bez úhony, pohrál si Eric Maxim Choupo-Moting s obráncem a pokus Kamerunce jednoduše dorazil do sítě Kane.

Již 34letý Afričan se ocitl v samostatném úniku také ve 22. minutě, kdy proti jeho střele musel zasahovat Marvin Schwäbe. Neméně o sobě dával vědět i Leroy Sané, který v jednom z mnoha nebezpečných protiútoků z bezprostřední blízkosti těsně minul. Bayern průběh duelu bez potíží kontroloval, další zásah však před poločasovou pauzou i kvůli postřehu Schwäbeho nepřidal.

Po změně stran se obraz hry zdánlivě nezměnil, úplně se však vytratily šance. Hosté nadále sebevědomě kombinovali na polovině soupeře, zatímco Kolín potvrzoval roli nejhůře útočícího celku soutěže.

Až v 77. minutě se o nějaký vzruch postaral Sané, jehož střelu z první zablokovala domácí obrana. Z následného rohového kopu zase překazilo radost Kingsleymu Comanovi břevno. Kozlové se na vytvoření žádných příležitostí nezmohli, a tak Bavoři dokráčeli k vítězství, aniž by Thomas Tuchel vystřídal jakéhokoliv hráče.

Tabulka Bundesligy