Livesport Awards: O nejkrásnější gól roku se postaral Harry Kane, skóroval z 57 metrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Awards: O nejkrásnější gól roku se postaral Harry Kane, skóroval z 57 metrů

Kane skóroval parádním lobem.
Kane skóroval parádním lobem.AFP
Nejhezčí zásah roku zaznamenal muž, který je střílením gólů vyhlášený. Přesně proto také Harry Kane (30) z Tottenhamu do Bayernu Mnichov přestoupil. Góly začal dávat takřka hned, ten říjnový do sítě Darmstadtu byl famózní.

S 33 góly ve 22 zápasech se dá říci, že Kane na konci své první půlsezony předčil očekávání. Gólem roku se podle Livesport Zpráv stal jeho 57metrový lob, kterým 28. října zvýšil náskok Bayernu Mnichov na 5:0 proti SV Darmstadt 98.

Thomas Müller našel svého spoluhráče poté, co vybojoval míč na vlastní polovině asi 60 metrů od soupeřovy branky. Kane viděl, že gólman Marcel Schuhen čeká na další útok mnichovského klubu příliš daleko od vlastní branky. Reprezentant Albionu dlouho neváhal, vzal si míč a z velké dálky udeřil.

Trajektorie míče připomínala šíp vystřelený z luku a dokonale zapadla do soupeřovy sítě, Schuhen nemohl nic dělat. Kaneova dokonalá střela symbolizovala mnohé z toho, co třicetiletého hráče charakterizuje: herní inteligenci, přehled, čich na góly a téměř bezchybnou střeleckou techniku.

"Během zápasu vždy sleduji, kde se nachází soupeřův brankář. Měl jsem míč v ideální pozici, pak jsem se podíval nahoru a viděl, že stojí daleko," okomentoval Kane svůj gól.