Nejlepší zakončovatel na světě? Podle výzkumu vládne střelcům Kane, mezi stovkou i jeden Čech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejlepší zakončovatel na světě? Podle výzkumu vládne střelcům Kane, mezi stovkou i jeden Čech
Harry Kane se v Německu okamžitě prosadil.
Harry Kane se v Německu okamžitě prosadil.Profimedia
Pokud fandíte Bayernu Mnichov, máte velké štěstí. Pokud totiž vysunou vaši oblíbenci do šance Harryho Kanea (30), můžete být v klidu. Nikdo jiný na světě totiž není nebezpečnější. Angličan je podle Football Observatory aktuálně nejlepším zakončovatelem světového fotbalu. V žebříčku švýcarského výzkumného centra, který zahrnuje hráče z 65 lig z celého světa, se objevil také český zástupce FORTUNA:LIGY.

Údaje zohledňují střelecké pokusy a góly vstřelené v aktuální sezoně (tj. po červenci letošního roku). Kane je na čele žebříčku s průměrem 1,57 gólu na zápas a 37% úspěšností střelby.

Na druhém místě je mexický útočník Feyenoordu Santiago Giménez (1,4 gólu na zápas a 33% úspěšnost proměňování šancí). Na třetím místě jsou Jude Bellingham z Realu Madrid a Simon Banza z Bragy. V první desítce jsou také Lautaro Martínez, Erling Haaland, Olivier Giroud a Kylian Mbappé.

Mezi elitní stovkou má zastoupení i FORTUNA:LIGA, kterou reprezentuje český útočník Lukáš Juliš. Forvard olomoucké Sigmy si s průměrem 0,71 gólu za 90 minut a 30% úspěšností střelby vysloužil celkově 88. místo.

Zajímavý je pokles Brazílie. V současné době je totiž v první stovce nejlepších světových snajprů pouze pět Kanárků, jejichž renomé není kdo ví jaké.

20. místo: Juninho Vieira z Qarabagu (ázerbájdžánská liga)51. místo: Jairo z Pafosu (kyperská liga)74. místo: Erik Lima z Machida Zelvia (druhá japonská liga)92. místo: Wendell, Porto B (druhá portugalská liga)95. místo: Anderson Lopes z Yokohama Marinos (japonská liga)

Index zohledňuje pouze domácí ligy a zahrnuje hráče, kteří v soutěži odehráli alespoň 720 minut.