Kane je už teď výrazně cennější než Lewandowski. Skoro mi chybí slova, smekl legendární Maier

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kane je už teď výrazně cennější než Lewandowski. Skoro mi chybí slova, smekl legendární Maier
Harry Kane nasázel v Bundeslize už 21 branek a přidal pět asistencí.
Harry Kane nasázel v Bundeslize už 21 branek a přidal pět asistencí.Profimedia
Přínos Harryho Kanea (30) pro Bayern Mnichov předčil v očích legendy bavorského fotbalového velkoklubu Seppa Maiera (79) všechna očekávání. Už po polovině sezony považuje slavný brankář kapitána anglické reprezentace za cennějšího hráče, než byl jeho uznávaný předchůdce v roli obávaného střelce Robert Lewandowski (35). Maier to řekl v rozhovoru pro Sport1.

"Do bundesligy se (Kane) hodí. A už teď je výrazně cennější než Robert Lewandowski," prohlásil Maier.

Kane do německé ligy vtrhnul jedinečným způsobem a v dosavadních patnácti zápasech nastřílel 21 gólů. Na takový počet branek se dostal nejrychleji v historii bundesligy, dosavadní rekordman Erling Haaland na to při angažmá v Dortmundu potřeboval 22 zápasů. Při pokračování takové bilance bude Kane na nejlepší cestě překonat Lewandowského rekord ze sezony 2020/21, kdy polský útočník nastřílel 41 branek.

Čísla Harryho Kanea v Bundeslize jsou neuvěřitelná.
Čísla Harryho Kanea v Bundeslize jsou neuvěřitelná.Livesport

"V létě se dalo předpokládat, že to mezi ním a Bayernem bude fungovat, ale jeho výkonnost je až výjimečně dobrá. Člověku skoro chybí slova," liboval si Maier. "Je mimořádný v tom, že pracuje také pro ostatní a ukazuje, jak už je s Bayernem vnitřně spojený," dodal. "Je to absolutní lídr a zaslouží si být oslavován. Je to taky náš první obránce a špičková osobnost," řekl o třicetiletém hráči trenér Bayernu Thomas Tuchel.

Kane samotný po posledním letošním bundesligovém kole přiznal, že s rozjezdem v Německu po příchodu z Tottenhamu snad ani nemůže být spokojenější. A bonus pro něj znamená nynější angažmá i v tom, že po letech v Premier League zažije zimní přestávku, byť krátkou. "Abych se přiznal, nemůžu se dočkat. Na to se fakt těším," uvedl Kane, který dosud v Mnichově žil bez ženy Katie a čtyř dětí. Volno plánoval strávit s nimi. "A odjet na pár dní na nějaké teplé místo. Všem přátelům v Anglii pošlu fotku z pláže, až budou hrát. To bude zábava," řekl s připomínkou tradičního hracího termínu v anglické lize na druhý svátek vánoční. Německá soutěž bude pokračovat až 12. ledna.

Tabulka Bundesligy