Nejlepší střelec uplynulého ročníku Bundesligy mění dres. Füllkruga zlákal Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší střelec uplynulého ročníku Bundesligy mění dres. Füllkruga zlákal Dortmund

Německý reprezentační útočník Niclas Füllkrug zamířil z Brém do Dortmundu.
Německý reprezentační útočník Niclas Füllkrug zamířil z Brém do Dortmundu.Profimedia
Německý reprezentační útočník Niclas Füllkrug (30) přestoupil z Werderu Brémy do Borussie Dortmund. Vicemistr bundesligy podle agentury SID zaplatí za zkušeného fotbalistu kolem 15 milionů eur (361 milionů korun). Füllkrug podepsal v novém působišti smlouvu do roku 2026. Vydělat si má šest milionů eur ročně (144 milionů korun).

"Těšíme se na tohoto pozitivního chlapíka, který se za náš klub roztrhá," uvedl sportovní ředitel Dortmundu Sebastian Kehl v prohlášení. "Máme velké ambice ve třech soutěžích a jsme přesvědčeni, že s Niclasem jsme na tom ještě lépe. Je velice silný ve vzduchu, hraje fyzicky, zvládá souboje jeden na jednoho a pro soupeře je v tom velmi nepříjemný. Přesně takového hráče jsme hledali," řekl Kehl.

V uplynulé bundesligové sezoně dal Füllkrug 16 gólů a byl nejlepším střelcem soutěže společně s Francouzem Christopherem Nkunkuem z Lipska. V Brémách začal v roce 2011 s profesionálním fotbalem, po působení v Norimberku a Hannoveru se v roce 2019 do Werderu vrátil. V německé lize má bilanci 128 zápasů a 44 gólů.

Loni v listopadu debutoval v 29 letech v reprezentaci, s kterou si zahrál i na nevydařeném mistrovství světa v Kataru. Za národní tým nastřílel v devíti utkáních sedm branek.

Fotbalové přestupy a spekulace