Ničí Bundesligu a sbírá rekordy. Doufám, že překonám i Lewandowského, řekl kanonýr Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ničí Bundesligu a sbírá rekordy. Doufám, že překonám i Lewandowského, řekl kanonýr Kane
Harry Kane ve své první bundesligové sezoně zaznamenal čtyři hattricky.
Harry Kane ve své první bundesligové sezoně zaznamenal čtyři hattricky.Reuters
Čtyři hattricky i 30 branek. Debutová sezona Harryho Kanea (30) je v mnoha ohledech rekordní. Angličan však nehodlá přibrzďovat, spíše naopak. "Zbývá spousta zápasů, doufám, že rekord překonám," uvedl kanonýr Bayernu Mnichov k bundesligovému maximu Roberta Lewandowského (41 gólů).

Anglický kapitán se stal v sobotu prvním hráčem, který ve své první bundesligové sezoně zaznamenal čtyři hattricky, a mistři i díky jeho příspěvku snížili ztrátu na vedoucí Bayer Leverkusen na sedm bodů.

Kane nastřílel napříč všemi soutěžemi za Bayern už 36 gólů a díky 30 trefám v Bundeslize vyrovnal rekord Uweho Seelera.

Harry Kane nasázel Mohuči hattrick.
Harry Kane nasázel Mohuči hattrick.Opta by Stats Perform

Kanonýr Bayernu se zároveň přiblížil rekordu Roberta Lewandowského, jenž v ročníku 2020/21 nasázel v Bundeslize 41 gólů. "Užívám si ten pocit, užívám si každý zápas za klub," řekl Kane v sobotu novinářům a vzápětí dodal: "Zbývá spousta zápasů, doufám, že rekord určitě překonám. Lidé ode mě očekávají, že budu střílet góly, a já to snad splním."

Kane má aktuálně v Bundeslize na kontě 30 gólů.
Kane má aktuálně v Bundeslize na kontě 30 gólů.Livesport

"Leverkusen je favoritem na vítězství v lize. Musíme se pokusit vyhrát všechny zbývající zápasy," uvedl bývalý útočník Tottenhamu, který si myslí, že bavorský velkoklub musí na Leverkusen vyvíjet tlak a doufat v jeho ztráty.

Bayern postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů a v Bundeslize je na druhém místě s 57 body. Příští sobotu zavítá na půdu Darmstadtu 98, který se nachází na dně tabulky.

Tabulka Bundesligy