Schick prvním dotykem s míčem změnil průběh šlágru, Dortmund veze z Leverkusenu bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick prvním dotykem s míčem změnil průběh šlágru, Dortmund veze z Leverkusenu bod
Aktualizováno
Hráči Leverkusenu oslavují vyrovnávací gól v zápase s Dortmundem.
Hráči Leverkusenu oslavují vyrovnávací gól v zápase s Dortmundem.Profimedia
Dortmund se vzepřel předzápasovým očekáváním a ve šlágru 13. kola Bundesligy remizoval v Leverkusenu 1:1. První důležitý moment se odehrál už v páté minutě, kdy se trefil Julian Ryerson. Bayer se pak snažil s vypětím všech sil s výsledkem něco udělat, srovnat se mu však podařilo až v 79. minutě, kdy zužitkoval tečovanou přihrávku Patrika Schicka Victor Boniface. Český útočník se podílel na gólu prvním dotykem s míčem po příchodu na hřiště. V dalších nedělních zápasech padla Mohuč doma s Freiburgem a Augsburg, tradičně s Tomášem Koubkem jen na lavičce, si poradil s Frankfurtem.

Leverkusen – Dortmund 1:1

A mladý anglický křídelník se zapojil také do akce černožlutých z páté minuty, která rezultovala ve výborné zalepení míče od Niclase Füllkruga na hranici šestnáctky. Letní posila z Brém předala balon Ryersonovi a ten pohotovým zakončením po zemi otevřel skóre. Následně se vše dostalo do očekávaných kolejí a lídr tabulky si ve 21. minutě vypracoval první ohrožení branky Borussie. Míč si za vápnem zpracoval Granit Xhaka a povedenou dělovkou těsně minul bližší tyč.

V síti neskončil ani přímý kop Alejandra Grimalda po půlhodině hry, Španělův pokus totiž zvládl zneškodnit Gregor Kobel. A když už domácí přece jen skórovali, krásná trefa Floriana Wirtze kvůli ofsajdu neplatila. Také po návratu na trávník diktovali tempo hry hráči v černo-červených dresech, jejich první vážnější příležitost ovšem přišla až po hodině hry. Exequielu Palaciosovi ještě zakončení na poslední chvíli překazil bránící protihráč a následnou dorážku Wirtze z velké dálky vyrazil Kobel.

Zhruba čtvrthodinu před koncem se po více než měsíci představil na ligové scéně uzdravený Schick a ihned poslal i s přispěním lehké teče fantastický pas na lépe postaveného Boniface, jemuž nedělalo problém zakončit do odkryté branky. Die Werkself pak byli několikrát blízko dokonce vítězné trefě, ani zakončení Boniface a ani Schickova hlavička z 88. minuty se však mezi tři tyče nevešly. Adam Hložek ani Matěj Kovář do hry nezasáhli.

Mohuč – Freiburg 0:1

O jediný přesný zásah se zasloužil Michael Gregoritsch, jenž skóroval vůbec poprvé v aktuálním ročníku nejvyšší německé soutěže. V nadějných šancích domácího celku se objevil Ludovic Ajorque, který však nejprve z osamocené pozice ve vápně pozdravil diváky na tribunách a poté kvůli nešikovnému zakončení netrefil odkrytou bránu. Červenobílí tak po čtyřech neprohraných utkáních v řadě poprvé padli a zůstali na předposlední příčce.

Augsburg – Frankfurt 2:1

Hráči obou týmů museli kromě svého soupeře bojovat také s 11stupňovým mrazem a výrazně sníženou viditelností, což se už v první půli zadařilo Fredriku Jensenovi. Finský reprezentant prudkou střelou skóroval a potvrdil, že mu vzhledem k jeho původu tyto podmínky nedělají problém. Kromě zástupce Skandinávie se však prosadil také rodák ze zcela odlišných podnebných podmínek, rozhodující zásah totiž měl na svědomí Brazilec Iago.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport