Stuttgart se udržel v Bundeslize, i v odvetném barážovém utkání porazil Hamburk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Stuttgart se udržel v Bundeslize, i v odvetném barážovém utkání porazil Hamburk
Stuttgart uhájil ligovou příslušnost.
Stuttgart uhájil ligovou příslušnost.
AFP
Fotbalisté druholigového Hamburku nedokázali zvítězit ani v odvetném zápase baráže o Bundesligu, prohráli 1:3 a setrvání v nejvyšší německé soutěži slaví Stuttgart. Domácí přitom začali utkání velmi nadějně a již v 6. minutě šli skrze výstavní trefu Sonnyho Kittela (30) do vedení, místo dalšího snížení třígólového manka z úvodního klání ale dovolili nejen dvacetiletému Enzu Millotovi (20) dvakrát skórovat. HSV se tak i nadále lepí smůla na paty a jeho již pátý pokus o postup v řadě skončil zklamáním.

Byli to domácí, kteří před fantastickou atmosférou začali zápas aktivněji. Ve čtvrté minutě prověřil Jean-Luc Dompé nepříjemnou střelou z přímého kopu brankáře Floriana Müllera. Jen o dvě minuty později už nabité tribuny burácely, když Hamburk poslal do vedení povedeným projektilem k levé tyči Kittel.

V 17. minutě na chvíli překazil radost HSV krásnou trefou Serhou Guirassy, gól ale po zásahu videorozhodčího neplatil kvůli ofsajdovému postavení. První poločas nabídl až do konce atraktivní podívanou. Die Rothosen se snažili zvýšit vedení, i přes větší aktivitu se jim to však před odchodem do šaten nepodařilo.

Utkání Hamburk – Stuttgart 1:3

Druhé dějství začalo pro Hamburk tím nejhorším možným způsobem. Již po třech minutách našel Guirassy přesnou přihrávkou v pokutovém území Millota, který z první prostřelil bezmocného brankáře domácích. Hráče v bílých dresech inkasovaný gól pořádně nalomil, což vyústilo v obrovskou chybu gólmana Daniela Heuera Fernandese, jenž po hodině hry trestuhodně netrefil při rozehrávce míč, čehož následně využil ke druhé trefě mladíček Millot. Hosté své vedení v součtu obou utkání ještě navýšili, když v dlouhém nastavení potvrdil vítězství střelou k levé tyči Silas.

Hráči Stuttgartu tak i v odvetném duelu na venkovním stadionu uspěli a v následujícím ročníku se mohou těšit na pokračování v německé Bundeslize.