Suverénní tažení Leverkusenu za titulem nedokázal přibrzdit ani Wolfsburg

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Suverénní tažení Leverkusenu za titulem nedokázal přibrzdit ani Wolfsburg
Moritz Jenz se marně snaží zastavit Floriana Wirtze.
Moritz Jenz se marně snaží zastavit Floriana Wirtze.AFP
Leverkusen s Patrikem Schickem v základní jedenáctce potvrdil pozici lídra Bundesligy, když ve 25. kole porazil Wolfsburg 2:0. Zápas domácím výrazně usnadnilo vyloučení Moritze Jenze, který na hřišti nevydržel ani půl hodiny. Nabídnutou přesilovku využil krátce nato Nathan Tella, díky čemuž si svěřenci Xabiho Alonsa udrželi 10bodový náskok na druhý Bayern. Wolfsburg naopak čeká na vítězství v nejvyšší německé soutěži od poloviny prosince. Další z Čechů Adam Hložek nastoupil až v 90. minutě.

Leverkusen – Wolfsburg 2:0

Vedouví tým nejvyšší německé soutěže měl duel od začátku pod kontrolou, na první příležitost ale diváci v BayAreně museli čekat více než 20 minut. Florian Wirtz přebral krásnou přihrávku od Granita Xhaky do volného prostoru a zjevil se zcela sám před bránou, prudkou ranou však nastřelil pouze bližší tyč.

Do potíží se Wolfsburg dostal o šest minut později, když Jenz podrazil před šestnáctkou Schicka a dostal druhou žlutou kartu. Početní převahu Farmaceuti zužitkovali ve 37. minutě, kdy se po centru Alejandra Grimalda trefil hlavou Tella. Záhy mohl zvýšit po rohu Piero Hincapié, ale prudkou hlavičku pod břevno dokázal vytěsnit Koen Casteels.

Ve druhém dějství se hra značně uklidnila, přičemž Farmaceuti kontrolovali míč na kopačkách, aniž by hostující hráče pouštěli do střeleckých pozic. Sami mohli vedení nad oslabeným sokem ještě zvýraznit. Sérii přihrávek na útočné polovině přerušil Xhaka přízemní střelou k pravé tyči, kterou musel vedle brány vytáhnout Casteels.

V šanci se objevil i Jonas Hofmann, jehož nepříjemná rána donutila belgického brankáře složitému zákroku. Bayer se druhé trefy přeci jenom dočkal v závěru utkání, když se ujala střela o tyč v podání Wirtze. Leverkusen tak protrhl dlouhé trápení s Wolfsburgem, který na domácí půdě zdolal poprvé od roku 2016.

Wirtzovy statistiky proti Wolfsburgu.
Wirtzovy statistiky proti Wolfsburgu.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy