Hložek pomohl gólem a nahrávkou Leverkusenu k postupu do semifinále EL, Manchester končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek pomohl gólem a nahrávkou Leverkusenu k postupu do semifinále EL, Manchester končí
Aktualizováno
Leverkusen postupuje do semifinále.
Leverkusen postupuje do semifinále.
AFP
Fotbalový reprezentant Adam Hložek (20) pomohl gólem a asistencí k vítězství Leverkusenu 4:1 na hřišti Saint-Gilloise a k postupu do semifinále Evropské ligy. Čtvrtfinálovou odvetu naopak nezvládl Manchester United a po prohře 0:3 v Seville v soutěži končí. Juventus potvrdil domácí výhru 1:0 dnešní remízou 1:1 v Lisabonu proti Sportingu.

Utkání AS Řím – Feyenoord 4:1

Fantastické domácí publikum jako první rozjásal v 60. minutě Leonardo Spinazzola. Velký šok ale pro Vlky přišel v 80. minutě, kdy hosté srovnali a vypadalo to, že si vybojují postup. Nakonec se však jako spasitel ukázal střídající Paulo Dybala, jenž v úplném závěru poslal zápas do prodloužení. V něm se Giallorossi dvakrát prosadili, a udělali tak důležitý krok k zisku druhé evropské trofeje v řadě.

Paulo Dybala byl důležitým mužem utkání.
AFP

Utkání Royale Union – Leverkusen 1:4

Domácí nezachytili úvod utkání a už po dvou minutách prohrávali po trefě Moussy Diabyho. Na výhře se podílel i Adam Hložek, jenž ve 38. minutě asistoval u vítězné branky Mitchela Bakkera a po změně stran sám vstřelil gól, který byl jeho premiérovým zásahem v Evropské lize. Další český reprezentant Patrik Schick do duelu kvůli zranění nezasáhl, i přesto mohl slavit postup svých spoluhráčů mezi čtyřku nejlepších. Tým z Bruselu naopak po skvělé cestě plné překvapivých výsledků svou evropskou pouť ukončil.

Statistiky utkání.
Livesport

Utkání Sevilla – Manchester United 3:0

Klíčovým se stal moment z 8. minuty, kdy již tradičně chyboval v rozehrávce Harry Maguire, čehož gólově využil Youssef En Nesyri. Rojiblancos tak potvrdili, že na anglické mužstvo umí, jelikož v rámci evropských soutěží neprohráli s tímto protivníkem již popáté v řadě. Navíc udělali důležitý krok k pátému triumfu v této soutěži za posledních devět let.

Harry Maguire chyboval...
AFP

Utkání Sporting Lisabon – Juventus 1:1

Důležitou postavou zápasu se stal Adrien Rabiot, jenž se nejprve gólově prosadil po skrumáži ve vápně, nicméně ve 20. minutě zavinil pokutový kop, který domácí Marcus Edwards proměnil. Konečný výsledek brala všemi deseti Stará dáma, která se po vyhraném sportovním soudu může těšit i na semifinále druhého nejprestižnějšího evropského poháru, v němž se Italové objeví poprvé od sezony 2013/14.