Leverkusen smetl Düsseldorf a je v pohárovém finále. Kovář s nulou, Schick nahrával

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen smetl Düsseldorf a je v pohárovém finále. Kovář s nulou, Schick nahrával
Schick během hlavičkového souboje.
Schick během hlavičkového souboje.AFP
Fotbalisté Leverkusenu porazili na domácí půdě druholigový Düsseldorf jednoznačně 4:0 a postoupili do finále Německého poháru. Bayer nasměroval za postupem Patrik Schick (28), jenž tentokrát místo branky v posledních minutách zaznamenal v samém úvodu utkání šťastnou asistenci. K ideálnímu večeru domácích hráčů pomohl čistým kontem Matěj Kovář (23), Adam Hložek (21) pak úspěšné počínání svých kolegů sledoval z lavičky. V boji o cennou trofej čeští reprezentanti narazí na krajana Filipa Kaloče, jenž nastupuje za Kaiserslautern.

Leverkusen – Düsseldorf 4:0

Bayer si dělal zálusk na účast ve finále, což od úvodního hvizdu demonstroval výrazným tlakem na defenzivu svého soupeře. Ten prakticky hned přinesl ovoce, neboť už v sedmé minutě usměrnil Schick přihrávku Granita Xhaky na pravý okraj malého vápna, odkud nikým nehlídaný Jeremie Frimpong napálil míč nechytatelně pod břevno.

Neuplynulo ani 20 minut hry a favorit odskočil na rozdíl dvou branek. Florian Wirtz vyšperkoval rychlý kontr přesným pasem na Amineho Adliho, jenž křižnou přízemní ranou k zadní tyči bez problémů zvýšil. Následně vyrobil hostující gólman Florian Kastenmeier hrubku v rozehrávce, po níž se balonu ujal Adli, který tentokrát na oplátku našel Wirtze a hvězdný mladík skóroval potřetí.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Těsně před odchodem do šaten mohli hosté snížit, jenže pohotovou střelu Andreho Hoffmanna z otočky zlikvidoval Kovář.

Leverkusenu vyšel také vstup do druhé půle a znovu dostal Fortunu pod silný tlak. Ten vyvrcholil po hodině hry, kdy Schickova hlavička trefila ruku jednoho z obránců a Wirtz z nařízené penalty zasadil Düsseldorfu již čtvrtý zásah.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Dovršit pomyslného bůra mohl na prahu závěrečné dvacetiminutovky z přímého kopu Alejandro Grimaldo, jeho razantní pokus však proletěl kousek nad horní tyčí Kastenmeierovy branky. Pohodový postup domácího celku to ale nijak neohrozilo.

První soutěžní prohra Leverkusenu tak nepřišla ani v semifinále DFB Pokalu. O trofej Bayer zabojuje 25. května proti Kaiserslauternu.

Pohádkové tažení Saarbrückenu je u konce, finále poháru si zahraje Kaločův Kaiserslautern