Xabi Alonso ukončil spekulace o své budoucnosti, Španěl bude i nadále trénovat Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Xabi Alonso ukončil spekulace o své budoucnosti, Španěl bude i nadále trénovat Leverkusen
Xabi Alonso zůstane v Bayeru Leverkusen.
Xabi Alonso zůstane v Bayeru Leverkusen.Profimedia
Xabi Alonso (42) na páteční tiskové konferenci oznámil, že i v další sezoně bude součástí Bayeru Leverkusen. Španělský trenér tak definitivně ukončil spekulace o jeho případném odchodu do Liverpoolu či Bayernu Mnichov – tedy do klubů, které se v současné chvíli snaží najít kouče pro nadcházející ročník. Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář, kteří v Leverkusenu působí, se tak změny trenéra obávat nemusí.

Xabi Alonso, který v Leverkusenu působí od října 2022, má v klubu aktuálního lídra Bundesligy smlouvu až do roku 2026, přesto byl v poslední době spojován právě s Bayernem Mnichov a Liverpoolem, kde po sezoně skončí současní trenéři Thomas Tuchel a Jürgen Klopp.

"O mé budoucnosti se hodně spekulovalo. Chtěl jsem využít reprezentační přestávku k tomu, abych se zamyslel a rozhodl se. Minulý týden jsem měl schůzku s vedením klubu a informoval jsem ho o svém rozhodnutí pokračovat ve funkci trenéra," řekl Alonso na tiskové konferenci.

"Tohle je pro mě to správné místo, kde se mohu jako trenér rozvíjet. Cítím, že pro mladého trenéra, jako jsem já, je to správné místo. Hráči mi dali mnoho důvodů, abych týmu i nadále věřil. Cítím, že tady moje práce ještě neskončila," pokračoval španělský trenér.

"Je to moje první kompletní sezona v roli manažera. Stále mám co dokazovat. V klubu a s týmem se cítím stabilně. Své myšlenky jsem sdělil hráčům i vedení. Tento ročník si musíme užít. Bude opravdu intenzivní, ale doufejme, že příjemný," uzavřel.

Ve hře o treble

Španělský stratég, o jehož služby je velký zájem, patří mezi hlavní důvody, proč je Bayer v probíhající sezoně zatím neporažený a může získat hned tři trofeje.

Kromě toho, že Leverkusen vede ligu s desetibodovým náskokem před Bayernem, je ve hře také v DFB Cupu, kde se v semifinále střetne s druholigovou Fortunou Düsseldorf, což znamená, že bude plnit roli velkého favorita. O poznání těžší soupeř čeká německý klub ve čtvrtfinále Evropské ligy, kde v atraktivním souboji změří síly s West Hamem United, kde působí české duo Tomáš Souček, Vladimír Coufal.

Leverkusen vévodí i Bundeslize.
Leverkusen vévodí i Bundeslize.Livesport