Zima se zřejmě dočká vysvobození, český reprezentant by mohl zamířit do Německa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zima se zřejmě dočká vysvobození, český reprezentant by mohl zamířit do Německa

Změní Zima adresu?
Změní Zima adresu?Profimedia
Český obránce David Zima (23) by se mohl brzy přesunout z italského FC Turín, kde herně strádá, na novou prestižní adresu. Zájem o mladého reprezentanta je v Německu. Původně chtěla hráče angažovat Hertha BSC, ale podle informaci listu Morgenpost už není nejžhavějším zájemcem. Jedničkou je momentálně Hamburger SV.

Podle Bildu byly ve hře o získání třiadvacetiletého Čecha hned dva německé kluby. Hertha BSC už ale nejspíš z jednání vycouvala, když se zaměřuje na získání Aymena Barkoka (1. FSV Mainz 05), Zima je ale v hledáčku HSV, který je momentálně na třetí příčce druhé nejvyšší soutěže a dělá vše pro návrat mezi elitu. Podle zmíněného německého média by klub rád téměř dvoumetrového obránce získal na hostování s opcí na případný přestup.

Zima v roce 2021 přestoupil z pražské Slavie do Turína za téměř šest milionů eur, ale v italském klubu se pořádně neprosadil, když jej brzdila i řada zranění. Momentálně s jeho službami tamní kouč nepočítá, proto si mladý český reprezentant hledá nový klub, kde by dostal větší minutáž. V aktuální sezoně se během dvaceti utkání italské ligy dostal na hřiště jen pětkrát jako střídající hráč.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Další přestupy a spekulace