Argentina přijde o velkou osobnost. Di María oznámil turnaj, po kterém se rozloučí s reprezentací

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentina přijde o velkou osobnost. Di María oznámil turnaj, po kterém se rozloučí s reprezentací
Ángel Di María slaví gól ve finále mistrovství světa.
Ángel Di María slaví gól ve finále mistrovství světa.Reuters
Argentinský křídelník Ángel Di María (35) po příštím ročníku Copa América ukončí reprezentační kariéru. Hráč, který aktuálně hájí barvy Benfiky Lisabon, reprezentoval svou rodnou zemi dlouhých 15 let.

Di María od svého debutu v roce 2008 nastoupil za argentinské mistry světa do 136 zápasů, zahrál si na čtyřech světových šampionátech a ve finále mistrovství světa 2022 se gólem podílel na vítězství nad Francií.

Na turnaji Copa América, který se bude konat od 20. června do 14. července 2024 ve Spojených státech amerických, se představí pošesté a naposledy, přičemž Argentina bude usilovat o obhajobu kontinentálního titulu.

"Copa América bude posledním turnajem, na kterém budu oblékat dres Argentiny," napsal Di María na svém instagramovém účtu.

"S bolestí v duši a knedlíkem v krku se loučím s tím nejkrásnějším, co mě v kariéře potkalo. Nedokážu slovy vyjádřit, jak moc mě v tomto posledním zápase naplňovalo povzbuzování fanoušků, užíval jsem si každou vteřinu se svými spoluhráči a přáteli," dodal s odkazem na svůj poslední kvalifikační zápas na mistrovství světa, v němž Argentina porazila Brazílii.

Di María se letos vrátil do týmu portugalského mistra Benfiky, za který hrál v letech 2007 až 2010, kdy do Evropy přišel poprvé. Útočník následně hrál také za Real Madrid, Paris St. Germain, Juventus a Manchester United.