Strůjce argentinského zlata z MS zvažuje rezignaci. Musím se nad vším zamyslet, řekl Scaloni

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Strůjce argentinského zlata z MS zvažuje rezignaci. Musím se nad vším zamyslet, řekl Scaloni
Lionel Scaloni se musí nad svou pozicí zamyslet.
Lionel Scaloni se musí nad svou pozicí zamyslet.Reuters
Trenér Lionel Scaloni (45) zvažuje, že odejde od fotbalistů Argentiny, které loni dovedl k titulu mistrů světa. Kouč to nečekaně prohlásil po výhře 1:0 v Brazílii v kvalifikaci světového šampionátu.

"Argentina potřebuje trenéra, který jí může dát veškerou energii a cítí se dobře. Já se musím zastavit a nad vším se zamyslet. A mám toho na přemýšlení opravdu hodně," prohlásil Scaloni, jenž má smlouvu do mistrovství světa v roce 2026.

"Tohle není rozlučka nebo něco takového. Ale musím si všechno promyslet, protože laťka je nastavená hodně vysoko a bude náročné její úroveň udržet a stále vyhrávat," přidal trenér.

"Ještě si o tom promluvím s předsedou svazu a potom i s hráči," přidal Scaloni po výhře na slavném stadionu Maracaná, která byla pro Brazílii první domácí porážkou v kvalifikaci mistrovství světa v historii.

Scaloni se reprezentace ujal v roce 2018 a tři roky na to s ní ovládl šampionát Jižní Ameriky. Pro Argentinu šlo o první významnou trofej od triumfu na mistrovství světa v roce 1986. Na něj Scaloniho výběr navázal loni v Kataru.

Trenérův odchod nicméně zpochybnil obránce Cristian Romero. "Jsem přesvědčený, že bude pokračovat. V kabině nic neříkal a teď bude mít čas na zamyšlení. Kdyžtak ho zkusíme přemluvit," řekl stoper Tottenhamu.