Real Madrid se dočkal a po devíti letech ovládl Copa del Rey. Hrdinou se stal Rodrygo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid se dočkal a po devíti letech ovládl Copa del Rey. Hrdinou se stal Rodrygo

Trofej v rukou kapitána vítězů Karima Benzemy.
Trofej v rukou kapitána vítězů Karima Benzemy.AFP
Fotbalisté Realu Madrid zvítězili ve finále Španělského poháru nad Osasunou 2:1 a získali tak celkově svou jubilejní 20. trofej v této soutěži. Utkání hrané na stadionu v Seville rozhodl Rodrygo, na jehož bleskovou úvodní trefu sice zareagoval přesnou střelou Lucas Torró, na Brazilcovu branku ze 70. minuty však už nikdo z Los Rojillos odpověď nenašel. Fantastický výkon předvedl při výhře favorita také Vinícius Júnior, bez nějž by ani jeden gól "bílého baletu" nepadl.

Pro Madrid se jednalo o překvapivě ojedinělou možnost ovládnout Copa del Rey, do rozhodujícího souboje se totiž probojoval po dlouhých devíti letech. A začátek zápasu mu vyšel skvěle. Hned ve druhé minutě se na levé straně uvolnil Vinícius Júnior, zpětnou přihrávkou našel Rodryga, jenž i s přispěním teče bránícího hráče vstřelil už po 109 vteřinách hry první gól finále. Hráči z Pamplony se ale brzy oklepali a začali prověřovat Thibauta Courtoise.

Ten tak byl v úvodu utkání zaměstnán víc než jeho protějšek. Dobrou příležitost na vyrovnání měli Ante Budimir a Abde Ezzalzouli, ani jeden z nich své zakončení mezi tři tyče nevměstnal. Do přestávky pak mohl vstřelit gól i Real, David Alaba ovšem orazítkoval z přímého kopu pouze břevno.

Statistiky utkání

Atraktivní fotbal pokračoval i ve druhé půli a opět na tom měla podíl i Osasuna. Ta byla za svou aktivitu odměněna v 58. minutě, kdy se zásluhou utažené střely z hranice vápna prosadil bývalý hráč Realu Torró. Jeho branka způsobila v červené části stadionu takovou radost, že utkání muselo být na chvíli přerušeno z důvodu hasičského zásahu proti pyrotechnice.

Elán týmu z Pamplony vydržel do 70. minuty, kdy se znovu prosadil Rodrygo, který do sítě dopravil sraženou ránu Toniho Kroose. Ani poté však Los Rojillos nesložili zbraně, vyrovnání se nicméně i přes mohutnou snahu nedočkali.