Barcelona zlomila oslabenou Osasunu a po zaváhání Realu je bod od titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona zlomila oslabenou Osasunu a po zaváhání Realu je bod od titulu

Aktualizováno
O výhře Barcelony nad Osasunou rozhodl v 85. minutě Jordi Alba.
O výhře Barcelony nad Osasunou rozhodl v 85. minutě Jordi Alba.AFP
Barcelona v zápase 33. kola La Ligy "utrpěla" vítězství 1:0 nad Osasunou. O výhře proti soupeři, který hrál na Camp Nou od 27. minuty bez vyloučeného Jorgeho Herranda (22), rozhodl až v 85. minutě Jordi Alba (34). Po zaváhání Realu Madrid, který prohrál 0:2 na hřišti Realu Sociedad, chybí Barce k jistotě titulu pouhý bod. Almería porazila 2:1 již jistě sestupující Elche a učinila tak možná klíčový krok k záchraně.

Almería – Elche 2:1

O úvodní gól utkání se postaral v první půli Léo Baptistao, na kterého po změně stran navázal s rozhodující trefou Adrián Embarba. Tři body pro domácí celek daly definitivní razítko na sestup Elche z nejvyšší španělské soutěže. Naopak La Unión dál usilovně pracuje na tom, aby svou prvoligovou příslušnost uhájil i pro příští sezonu.

Statistiky zápasu Almería –⁠ Elche
Statistiky zápasu Almería –⁠ ElcheOpta by Stats Perform

Barcelona – Osasuna 1:0

Platonickou převahu domácích zvýraznil ve 27. minutě předčasným odchodem do sprch Jorge Herrando. Ten se navíc stal nejmladším vyloučeným debutantem španělské ligy od Ronalda Araúja, jenž v roce 2019 červenou barvou poskvrnil svou premiéru za Katalánce.

I přes početní výhodu svěřenci Xaviho poprvé pod jeho velením nevystřelili v první půli na bránu, výhru tak obstaral až v 85. minutě Alba. Barca alespoň dočasně zvýšila náskok před Realem Madrid na 14 bodů, čistým kontem navíc oslavil své 250. utkání v La Lize Marc-André ter Stegen.

Statistiky zápasu Barcelona –⁠ Osasuna
Statistiky zápasu Barcelona –⁠ OsasunaOpta by Stats Perform

Real Sociedad – Real Madrid 2:0

Vítěznou branku zápasu vstřelil v 47. minutě Takefusa Kubo, bývalý talent akademie Bílého baletu, za který však nikdy neodehrál soutěžní utkání. Hosté postrádali řadu opor, osudné se jim ale staly chyby zkušených hráčů, kteří na hřišti byli. Nejprve se špatnou přihrávkou podepsal pod rozhodující gól Éder Militao, poté se navíc nechal vyloučit Daniel Carvajal.

Statistiky zápasu Real Sociedad –⁠ Real Madrid
Statistiky zápasu Real Sociedad –⁠ Real MadridOpta by Stats Perform

Domácí si výhrou upevnili čtvrtou příčku, která zajišťuje postup do Ligy mistrů. Pro Real Madrid již byla liga prakticky ztracena a k zisku titulu by potřeboval už jen zázračné zkolabování Barcelony. Na Bílý balet ovšem stále čekaly dva klíčové duely – finále Copa del Rey a semifinále Ligy mistrů. 

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport