Marcelo se raduje, Cavani truchlí. Fluminense poprvé ovládlo Copa Libertadores

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marcelo se raduje, Cavani truchlí. Fluminense poprvé ovládlo Copa Libertadores

John Kennedy slavil svůj druhý gól, za což posléze viděl druhou žlutou kartu.
John Kennedy slavil svůj druhý gól, za což posléze viděl druhou žlutou kartu.AFP
Fluminense v divokém finále využilo domácího prostředí a poprvé vyhrálo Copa Libertadores. Brazilci z Ria de Janeira v sobotu na legendárním stadionu Maracana zdolali Boca Juniors 2:1 po prodloužení. Argentinský celek tak zůstává na šesti titulech, což znamená, že nevyužil šanci vyrovnat se Independiente (7).

Fluminense mezitím využilo své druhé finále od roku 2008 k historickému vítězství – a může za to děkovat Argentinci Germanu Canovi, který vstřelil úvodní gól. Pětatřicetiletý útočník se třikrát trefil také v semifinálovém dvojzápase proti Internacionalu Porto Alegre a celkem zaznamenal branek hned 13.

Když bylo Fluminense po přestávce stále pasivnější, vyrovnal Luis Advincula a Boca Juniors a dovedla zápas do prodloužení. V něm poslal Brazilce znovu do vedení John Kennedy, který si v euforii roztrhl dres a dostal druhou žlutou kartu. Krátce poté se síly na hřišti vyrovnaly. Frank Fabra při strkanici před koncem první části prodloužení udeřil kapitána Fluminense Nina a dostal červenou.

Fluminense si dosud v Poháru osvoboditelů zahrálo ve finále pouze v roce 2008. Nyní ho k titulu dovedl trenér Fernando Diniz, který je současně i dočasným trenérem brazilské reprezentace.

K triumfu přispěl i bývalý obránce Realu Madrid Marcelo, který vítězství s mateřským klubem označil za největší úspěch v kariéře. "Tady mě připravili na kariéru, tady jsou lidé, kteří mě viděli vyrůstat," citovala Marcela agentura Retuers.

"Měl jsem vůči Fluminense dluh a není lepší pocit než tohle vítězství. Real Madrid to pochopí," přidal pětatřicetiletý Marcelo, který s Realem mimo jiné pětkrát ovládl Ligu mistrů a získal šest španělských titulů. V dresu poražených odehrál 77 minut bývalý střelec Neapole či PSG Edinson Cavani.